Δ. Μακεδονία: Αποζημιώσεις για τον καύσωνα ζητούν οι φασολοπαραγωγοί

Αίτημα για να αποζημιωθούν οι φασολοπαραγωγοί της Περιφέρειας, που επλήγησαν στο στάδιο της ανθοφορίας του φυτού  από τις υψηλές θερμοκρασίες, κατέθεσε στον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ ο Νικόλαος Δούκας ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης.

 

Όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης τα προβλήματα προέκυψαν στις καλλιέργειες των φασολιών, εξαιτίας των  υψηλών  θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών και αυτά εντοπίζονται κυρίως στην Π.Ε. Φλώρινας , Π.Ε. Καστοριάς, περιοχές κατεξοχήν με μεγάλο αριθμό φασολοπαραγωγών, καθώς και στην Π.Ε. Κοζάνης και Π.Ε. Γρεβενών, όπου υπάρχουν συστηματικές καλλιέργειες φασολιών.

Ο κανονισμός του ΕΛΓΑ όπως σημείωσε ο κ. Νικόλαος Δούκας «δεν προβλέπει αποζημίωση σε περίπτωση υψηλών θερμοκρασιών», καθώς όπως επισήμανε το όριο είναι 40 βαθμοί Κελσίου, ενώ τόνισε την ανάγκη να παρθεί απόφαση στο Υπουργείο ή στη Βουλή που θα επιτρέψει την κάλυψη των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

Συνάντηση για το θέμα είχε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, Νικόλαος Δούκας, με το βουλευτή Καστοριάς και αντιπροσωπεία εκπροσώπων αγροτών της Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις