Τευτλοκαλλιέργεια: Καθαρές κουβέντες ζητούν οι παραγωγοί
Τευτλοκαλλιέργεια: Καθαρές κουβέντες ζητούν οι παραγωγοί

«Στην απ' έξω» έμειναν οι Έλληνες  τευτλοκαλλιεργητές που ενώ ζητούν απαντήσεις για το μέλλον της εγχώριας παραγωγής ζάχαρης τελικά βλέπουν τις όποιες ελπίδες είχαν να εξανεμίζονται και μάλιστα οριστικά.

Σημαντικότερο το πλήγμα για τους κατόχους τευτλοεξαγωγέων και µέσων µεταφοράς των ζαχαροτεύτλων, καθώς οι σχετικές επενδύσεις έχουν απαξιωθεί πλήρως από τη στιγµή που δεν υπάρχει προοπτική για αναβίωση της καλλιέργειας.

Το θέµα της ζάχαρης απασχόλησε πρόσφατη συνάντηση 30 εκπροσώπων τευτλοπαραγωγών από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα στη Λάρισα με τους περισσότερους να εκφράζουν απαισιοδοξία για τις προοπτικές του προβλήματος. Μάλιστα στη συζήτηση εκφράστηκε η πρόταση για την αναζήτηση νοµικών ενεργειών που θα µπορούσαν να αποφέρουν κάποια οφέλη, καθώς οι διαβεβαιώσεις για αναβίωση της καλλιέργειας και λειτουργίας των µονάδων παραγωγής ζάχαρης εκ μέρους της Πολιτείας ήταν σαφείς και ρητές, χωρίς ωστόσο να γίνουν ποτέ πράξη.

Σε κάθε περίπτωση οι τευτλοκαλλιεργητές ζητούν «καθαρές κουβέντες», για το τί θα γίνει στην καλλιεργητική σεζόν του 2022, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ίδιοι είναι έτοιµοι να αναβιώσουν την καλλιέργεια, εάν τους ζητηθεί.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις