Μεταφορικό Ισοδύναμο: Ποιος ο λόγος καθυστέρησης πληρωμής;

Επιστολή από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας προς τον  Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη:

Κε Υπουργέ,

Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για να σας αναδείξουμε τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την μη καταβολή της ενίσχυσης για το Μέτρο Μεταφορικό Ισοδύναμο στην Κρήτη.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο άρχισε να εφαρμόζεται στην Κρήτη για πρώτη φορά το πρώτο εξάμηνο 2020 όπου και ολοκληρώθηκε με επιτυχία, παρ’όλες τις δυσκολίες που είχε ως νέο εγχείρημα στην Κρήτη.

Ακολούθησε η νέα περίοδος (Β εξάμηνο 2020) υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης όπου σύμφωνα με την πληροφόρηση μας δεν υπήρξαν ιδιαίτερα ζητήματα στην ολοκλήρωση τους.

Παρόλα αυτά όμως έως και σήμερα δεν έχει γίνει η καταβολή του χρηματικού ποσού στις επιχειρήσεις (αγροτικές/εμπορικές) που το δικαιούται και αυτό έχει δημιουργήσει μια αρνητική αλληλεπίδραση σε όλο τον αγροτικό/εμπορικό κόσμο της Κρήτης.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα για τον λόγο καθυστέρησης ολοκλήρωσης αυτού του Μέτρου για το Β εξάμηνο 2020 καθώς και το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δικαιούχων.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις