Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Άλογα βγήκαν από τους ομίλους και τρέχουν να σωθούν

Εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους οι ιππικοί όμιλοι που βρίσκονται στη Βαρυμπόμπη, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή.

Όπως δήλωσε, μιλώντας στο in.gr, ο προπονητής του Ιππικού Ομίλου Ελλάδος, Γιώργος Μεσσάρης, παρότι υπήρξε μία καθυστέρηση, καθώς η αστυνομία δεν επέτρεπε στα φορτηγά, που θα μετέφεραν τα άλογα σε ασφαλές μέρος, να φθάσουν στην περιοχή κοντά στα πύρινα μέτωπα, τελικά έγινε η εκκένωση με επιτυχία.

Περίπου 300 άλογα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον ιππικό όμιλο που βρίσκεται κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό (Ιππικός Όμιλος Ελλάδας – Mega Spor), ενώ από εκεί τα άλογα μεταφέρονται ήδη στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο.

Ο κ. Μεσσάρης, πάντως, εξέφρασε φόβους ότι κάποιοι ιππικοί όμιλοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης ενδέχεται να μην έχουν εκκενωθεί εξαιτίας της πυρκαγιάς, καθώς έχει πληροφορίες, τις οποίες, όπως είπε, δεν μπορεί να διασταυρώσει, πως υπάρχουν όμιλοι στους οποίους έχει ήδη φθάσει η φωτιά.

Νωρίτερα πάντως, η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε άλογα να τρέχουν να σωθούν από την φωτιά. Μάλιστα, η ρεπόρτερ της ΕΡΤ που βρίσκεται στην πλατεία της Βαρυμπόμπης είπε για την εικόνα των αλόγων που προσπαθούν να σωθούν από τις φλόγες: «Έχουμε δει πολλά». Τουλάχιστον 20 άλογα έτρεχαν στα στενά, ενώ ένα βρέθηκε στην πλατεία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις