Ελληνικά προϊόντα εξετάζει να εντάξει στη γκάμα της η γερμανική αλυσίδα Hamberger
Ελληνικά προϊόντα εξετάζει να εντάξει στη γκάμα της η γερμανική αλυσίδα Hamberger

Η βαυαρική αλυσίδα καταστημάτων χονδρικής πώλησης τροφίμων και ποτών Hamberger Großmarkt GmbH σχεδιάζει να εμπλουτίσει την γκάμα των προϊόντων της με περισσότερα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα με σκοπό την προώθησή τους στη γερμανική αγορά.

Η πρόθεση της εταιρείας με έδρα το Μόναχο, μιας από τις σημαντικότερους εκπροσώπους του κλάδου, -με πωλήσεις της τάξης των 250 εκατ. ευρώ τον χρόνο- να διευρύνει τον κατάλογό της με ελληνικές φίρμες, έγινε γνωστή κατά τη συνάντηση της διοίκησης της με τα στελέχη του ελληνικού Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μονάχου.

Η Hamberger λειτουργεί με το σύστημα cash and carry στο πρότυπο της πολύ γνωστής αμερικανικής Costco, με το πελατολόγιό της να αποτελείται αποκλειστικά από επιχειρήσεις των κλάδων γαστρονομίας, υπηρεσιών τροφοδοσίας και φιλοξενίας (ξενοδοχεία). Το κεντρικό κατάστημα έκτασης 14.000 τ.μ. και τα γραφεία διεύθυνσης βρίσκονται στο Μόναχο, ενώ διατηρεί καταστήματα σε Βερολίνο και Σαξονία-Ανχαλτ απασχολώντας 500 εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος της Hamberger, Ραλφ Ντέκερ θα αποστείλει στις διπλωματικές αρχές της χώρας μας στο Μόναχο κατάλογο των προϊόντων, που ήδη διατίθενται από την εταιρεία, ώστε να του προταθούν στη συνέχεια νέες κατηγορίες προϊόντων, που θα μπορούσαν, ενδεχόμενα, να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του γερμανικού καταναλωτικού κοινού.

Τα υποψήφια προϊόντα και τα εμπόδια στη συνεργασία

Ο CEO του βαυαρικού ομίλου ανέφερε ως πρώτο τομέα ενδιαφέροντος τα ιχθυηρά και κατά δεύτερο λόγο τα λαχανικά και τυροκομικά προϊόντα. Μάλιστα, ανταποκρίθηκε στην πρόταση να συμμετάσχει ο υπεύθυνος αγορών της αλυσίδας για ιχθυηρά στην επιχειρηματική αποστολή, την οποία διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο στο Μεσολόγγι από 16 έως 19 Σεπτεμβρίου και δεσμεύτηκε να εξετάσει τις ελληνικές προτάσεις σχετικά με νέα προϊόντα, προκειμένου να έρθει σε άμεση επαφή με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις, που θα μπορούσαν να περιληφθούν στον κατάλογο προμηθευτών του ομίλου.

Για τον λόγο αυτό, τα επιμελητήρια και οι κλαδικοί φορείς στην Ελλάδα έχουν ήδη ενημερωθεί για το γερμανικό ενδιαφέρον, ώστε να προωθηθούν αρμοδίως σχετικά αιτήματα και προτάσεις ελληνικών επιχειρήσεων προς την Hamberger.

Αγκάθια στην ανάπτυξη νέων εμπορικών συνεργασιών οι Γερμανοί θεωρούν το θέμα των logistics και τη δυνατότητα διάθεσης σημαντικών ποσοτήτων σε μεγάλες συσκευασίες και σε σταθερή βάση.

Πηγή: imerisia.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις