ΠΣΕ ΟΓΑ: Συγκέντρωση συμπαράστασης στους πυρόπληκτους

Ανακοίνωση του ΠΣΕ ΟΓΑ για την συμπαράσταση στους πυρόπληκτους και κάλεσμα σε διαμαρτυρία:

Ηλεία 2007, Γραμματικό 2009, Μάτι 2018…

2021… η εγκληματική αδιαφορία καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει

από τη διαχρονική πολιτική ολιγωρίας των κυβερνήσεων

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Όσο στη χώρα μας τα ενεργειακά συμφέροντα και τα μονοπώλια θα ορίζουν τους κανόνες και τις εφαρμοζόμενες πολιτικές στη λογική της κερδοφορίας,

όσο οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να θεωρούν την προστασία των δασικών εκτάσεων και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ως έκτακτη ανάγκη και όχι ως κοινωνικό αγαθό, προκειμένου να έχουν άλλοθι για την ελαχιστοποίηση έως και περικοπή των σχετικών δαπανών &

όσο η στρατηγική αντιμετώπισης κρίσεων θα αναπτύσσεται στη λογική της εκκένωσης, των αλλοπρόσαλλων και αντικρουόμενων αποφάσεων, του μη χείρον βέλτιστον… και όχι στη βάση της πρόληψης και προστασίας,

 

οι πυρκαγιές θα συνεχίσουν να κατακαίουν τη ζωή, την περιουσία μας, το περιβάλλον, τα δικαιώματά μας - το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας.

 

Το έγκλημα συνεχίζεται, καθώς η φωτιά, ανεξέλεγκτη επί πολλές ημέρες, καταστρέφει τα πάντα στο διάβα της…

Κι αυτό που σήμερα βιώνουμε είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής αναλγησίας και ολιγωρίας των κυβερνήσεων, που οι τωρινοί κυβερνώντες έχουν αναγάγει σε «αριστεία» (αποδεδειγμένα πλέον κίβδηλη) και επιτελικό κράτος: αντιπεριβαλλοντικοί και δασοκτόνοι νόμοι που ψήφισε ο… πάντα πρόθυμος υπουργός κ. Χατζηδάκης, συμβάσεις έμπειρων συμβασιούχων στη δασοπροστασία που ποτέ δεν υπογράφηκαν, πετσοκομμένος κρατικός προϋπολογισμός για έργα δασοπροστασίας και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, απουσία αντιπυρικού σχεδιασμού.

Στον αντίποδα, καλοταϊσμένα ΜΜΕ για ποδηγέτησή τους, ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής, εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας και της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας και στο επίκεντρο η «ατομική ευθύνη», οι εξαντλημένοι και ταυτόχρονα εξαθλιωμένοι υγειονομικοί, πυροσβέστες, εθελοντές και συμβασιούχοι της πρώτης γραμμής.

 

Μην ξεχάσουν ενθουσιωδώς να μας προτείνουν να χτυπήσουμε παλαμάκια.

Μέσα από την ενότητα και την αλληλεγγύη θα τους αποδώσουμε ό,τι τους αξίζει…

 

Καλούμε όλους στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, στις 8 μ.μ., για να ενώσουμε τη φωνή μας με τις υπόλοιπες πολιτικές οργανώσεις και τις συλλογικότητες και να διαδηλώσουμε για την απόφασή μας να ανατρέψουμε τις εγκληματικές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις εφαρμόζουν, εις βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής μας.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- Πλήρη και άμεση στήριξη των πληγέντων από το κράτος σε όλα τα επίπεδα και μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί (στέγη και τροφή, φοροελαφρύνσεις, επιδοτήσεις φυτικής και ζωικής παραγωγής, χορήγηση έκτακτης μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης, κατά απόλυτη προτεραιότητα έλεγχος αιτήσεων συνταξιοδότησης, ασφάλισης, χορήγησης επιδομάτων κ.ά.).

 

- Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για τα αναγκαία έργα δασοπροστασίας και αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

 

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εκσυγχρονισμός εξοπλισμού όλων των αρμόδιων υπηρεσιών - Άμεση επαναπρόσληψη και μονιμοποίηση των υπαλλήλων του «Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας» του ΟΑΕΔ.

 

- Ανασυγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας και σύσταση Ενιαίου Φορέα Δασοπυρόσβεσης-Δασοπροστασίας, διακριτού από το Πυροσβεστικό Σώμα, με πλήρεις και αποκλειστικές αρμοδιότητες και επιστημονική κατάρτιση.

 

- Απαγκίστρωση της δασοπυρόσβεσης από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αποστρατιωτικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος.

\

- Καμιά αλλαγή χρήσης γης στις καμένες δασικές περιοχές και πλήρη προστασία της από τα οικιστικά, επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα - Πρόγραμμα οργανωμένης υποβοήθησης μεταπυρικής αναγέννησης.

 

- Κατάργηση του αντιπεριβαλλοντικού νόμου Χατζηδάκη, που απειλεί τις δασικές περιοχές και τις περιοχές NATURA.

 

- Να κυρωθούν οι δασικοί χάρτες και να σταματήσουν η οικοδόμηση και η εκμετάλλευση γης σε δασικές περιοχές.

 

- Προστασία του πράσινου και δημιουργία πάρκων στον αστικό ιστό.

 

Στο πλαίσιο της συμπαράστασης προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

διαθέτουμε το ποσό των 500 ευρώ από το Ταμείο του Συλλόγου &

οργανώνουμε συλλογή οικονομικής βοήθειας στον λογαριασμό που τηρεί ο ΠΣΕ ΟΓΑ στην Τράπεζα Πειραιώς (ΙΒΑΝ: GR 73 0171 0170 0060 1704 0037 332) μέχρι και την Πέμπτη 12/8,

προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα αγορά και διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης

[Στον σχολιασμό της κατάθεσης να αναγράφονται το όνομα του καταθέτη (μεμονωμένη κατάθεση ή υπηρεσιακής δομής) και η λέξη «πυρόπληκτοι»).

 

 

ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ,

ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ & ΤΩΝ ΘΥΣΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ / ΔΕΥΤΕΡΑ 9/8, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 8 μ.μ.

 

* Ακολουθεί το κάλεσμα:

 

«Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, συνέχεια των πολιτικών όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν έχει όρια.

Ηλεία 2007, Μάτι 2018 και τώρα όλη η χώρα βρέθηκαν και βρίσκονται στο έλεος της ανυπαρξίας κρατικής μέριμνας, πρόληψης και επιχειρησιακής ετοιμότητας για να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα της διαχρονικής υποβάθμισης και διάλυσης των κρατικών δημόσιων υπηρεσιών προστασίας του λαού.

Οι συνέπειες της καταστροφής που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες είναι ανυπολόγιστες. Χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν το βιος τους, τους αγώνες μιας ζωής, να καταστρέφονται, βορά στην πολιτική του κέρδους και του ατομικισμού.

Η καταστροφή δυστυχώς θα συνεχιστεί, αφού το περιβάλλον εκδικείται. Επίκεινται πλημμύρες και βάθεμα της περιβαλλοντικής καταστροφής και η κυβέρνηση αυτοθαυμάζεται γιατί προς το παρόν δεν έχουμε νεκρούς, όπως είχαμε με προηγούμενες κυβερνήσεις. Διώχνει τον κόσμο από τα χωριά του και αφήνει τις περιουσίες τους να καίγονται.

Αυτή η πολιτική είναι συνέχεια αυτής που ακολουθείται στο μέτωπο της πανδημίας. Εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλοπρόσαλλες αντιφατικές πολιτικές με μοναδικό γνώμονα την υποβάθμισή του, την “ατομική ευθύνη”, δηλαδή την ενοχοποίηση του καθενός ξεχωριστά και την επέκταση της καταστολής. Αποτέλεσμα, χιλιάδες νεκροί και η υγειονομική κρίση να συνεχίζεται.

Πρέπει να μπει ένα τέρμα σε αυτή την εγκληματική πολιτική και να αποδοθούν ευθύνες. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί κάτω από την πίεση της λαϊκής οργής και του συντονισμένου λαϊκού αγώνα.

Οι πολιτικές οργανώσεις που υπογράφουμε το κάλεσμα, καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα τη Δευτέρα στις 20.00 για να διαδηλώσουμε την απόφασή μας να ανατρέψουμε αυτές τις εγκληματικές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις υλοποιούν. Ο αγώνας όλων μας είναι αναγκαίος, είναι αγώνας για τη ζωή. Καλούμε το λαό να οργανώσει αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τις συλλογικότητες για το περιβάλλον και όλους όσους συμμετέχουν σε κινήσεις πόλης αλλά και τα σωματεία σε όλη τη χώρα να πάρουν πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο λαός σώζει το λαό.

8/8/2021

 

Αναμέτρηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Ξεκίνημα, Πολιτική Οργάνωση Κόκκινο Νήμα, ΣΕΚ, Συνάντηση»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις