ΕΕ: Εκπομπές από τον γεωργικό τομέα
ΕΕ: Εκπομπές από τον γεωργικό τομέα

Η Επιτροπή έχει αναθεωρήσει τα σχετικά μέσα πολιτικής που σχετίζονται με το κλίμα για να διασφαλίσει την επίτευξη του δεσμευτικού στόχου της ΕΕ για καθαρή εγχώρια μείωση τουλάχιστον 55% των καθαρών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030 σε σύγκριση με το 1990. Η νομοθετική δέσμη «Παράδοση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας» οι προτάσεις εγκρίθηκαν στις 14 Ιουλίου 2021.

Για την αναθεώρηση του κανονισμού για τη χρήση της γης, τη χρήση γης και τη δασοκομία (LULUCF) προτείνεται ο συνδυασμός των τομέων της γεωργίας και του LULUCF σε έναν ενιαίο πυλώνα πολιτικής για το κλίμα κάτω από έναν ενιαίο καθαρό στόχο μετά το 2030. Ο στόχος είναι αυτός ο συνδυασμένος τομέας να φτάσει στην κλιματική ουδετερότητα έως το 2035.

Η στρατηγική για το μεθάνιο ανακοινώνει διάφορες δράσεις της ΕΕ για τη βελτίωση των κλιματικών επιδόσεων του τομέα της κτηνοτροφίας. Ειδικότερα, η Επιτροπή θα προτείνει τη βελτίωση της αναφοράς των εκπομπών από τη γεωργία μέσω καλύτερης συλλογής δεδομένων και θα προωθήσει ευκαιρίες μείωσης των εκπομπών με την υποστήριξη της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις