Δασικοί υπάλληλοι: για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων των δασικών υπηρεσιών
Δασικοί υπάλληλοι: για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων των δασικών υπηρεσιών

Κοινοποιούμε την ανακοίνωση των Δασικών Υπαλλήλων Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας προειδοποιώντας ταυτόχρονα κάποιους να μην φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν γιατί υπάρχει και η ζιζανιοκτονία. Τα Συνδικαλιστικά Όργανα έχουν υποχρέωση να είναι με τους εργαζόμενους και όχι με τους εργοδότες.

 

Ανακοίνωση-Ανοιχτή επιστολή των δασικών υπαλλήλων Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

 

Προς

Τον Σύλλογο Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

 

Υπ’ όψη:

  1. Αντώνη Μαυράκου, Προέδρου
  2. Αναστασία Τζίμα Γεν. Γραμματέα

Η συντριπτική πλειοψηφία των Δασικών Υπαλλήλων (Δασολόγοι-Δασοπόνοι-Δασοφύλακες-Διοικητικοί Υπάλληλοι-Οδηγοί κ.α.) που ανήκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με το Δελτίο Τύπου της 24-08-2021 με τίτλο «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» του Συλλόγου Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, αναφορικά με την μεταφορά τους στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία δημοσιεύτηκε στο (ΦΕΚ 143 τ.Α΄), αναφέρει τα εξής:

«Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας Μαυράκος Αντώνης παρέβλεψε αυθαίρετα ένα πάγιο αίτημα του Δασικού κλάδου για την απευθείας υπαγωγή των Δασικών Υπηρεσιών στον φυσικό τους χώρο (ΥΠΕΝ), ώστε να τεθούν οι προϋποθέσεις συγκρότησης ενός σύγχρονου τρόπου διαχείρισης των Δασών, ενός αποτελεσματικού μηχανισμού Δασοπροστασίας, όπως απαιτεί η επιστήμη, η διεθνής εμπειρία και η κοινωνία και όπως ακούραστα αγωνιζόμαστε στα Πρωτοβάθμια Επιστημονικά Σωματεία μας που οι περισσότεροι συμμετείχαμε παράλληλα εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες.

Αποτελεί αλγεινή εντύπωση ότι έτσι, όχι μόνο υπερβαίνει την δικαιοδοσία του ως προέδρου, που θα πρέπει να περιορίζεται στο προσωπικό των Υπηρεσιών που πλέον εκπροσωπεί, αλλά ταυτίζεται και με τις θέσεις του Συντονιστή που ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές των εργαζομένων των Δασικών υπηρεσιών που μέχρι πρόσφατα διοικούσε».

Εκφράζουμε την απορία και την δυσφορία μας για την από 24-08-2021 ανακοίνωση του Συλλόγου των Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας όπου εκφράζονται αυθαίρετες και μάλλον προσωπικές απόψεις μέρους σύμφωνα με την 13-08-2021, αφού όσο γνωρίζουμε το Δ.Σ. δεν συγκλείσθηκε για την σύνταξή της.

Είναι γνωστό σε όλους τους Συναδέλφους άλλωστε ότι η μεταφορά μας στο ΥΠΕΝ αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα του Δασικού κλάδου που επιστρέφει πλέον στον Φυσικό του χώρο.

Τέλος απαιτούμε από τους συντάκτες του Δελτίου Τύπου να επανορθώσουν, και από τούδε και στο εξής να εκφράζουν με δημοκρατικό τρόπο τις απόψεις των εργαζόμενων που απόμειναν στον Σύλλογό τους, από τους……που αρχικά ήταν Μέλη του και να μην προβαίνουν σε περαιτέρω βεβιασμένες ενέργειες και ανακοινώσεις αμφίβολης εγκυρότητας που εκθέτουν τόσο τους ίδιους όσο και το σύνολο των Μελών τα οποία δεν ρωτήθηκαν και δεν έχουν εκφράσει δημόσια τις απόψεις τους σχετικά με την σημαντική και ρηξικέλευθη αυτή Διοικητική αναδιάρθρωση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις