Ένωση Ιδιοκτητών Αγρ. Ακινήτων: Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας  εγκατέλειψε τους Έλληνες κτηνοτρόφους
Ένωση Ιδιοκτητών Αγρ. Ακινήτων: Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας εγκατέλειψε τους Έλληνες κτηνοτρόφους

Ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων Ελλάδας:

 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΌΦΟΥΣ

 

Όταν δημοσιεύσαμε ότι η ανακοίνωσή του Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, με την οποία υποστήριζε τις ανακοινώσεις του υπουργείου για την τακτοποίηση του δασικού ζητήματος στην Κρήτη, τις Κυκλάδες , τα Ιόνια Νησιά και την Μάνη, στην οποία κατευθύνονταν το υπουργείο, ότι η ανακοίνωσή του είχε σκοπό :

·         ΕΙΤΕ την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ του υπουργείου στην ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΚΡΗΤΗΣ και των ΝΗΣΙΩΝ, με το ιδιαίτερο νομικό καθεστώς, που ΜΟΝΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ- και θα το εξηγήσουμε πιο κάτω-

·         ΕΙΤΕ την επιδίωξη του να ρίξει στη λούμπα το υπουργείο και την κυβέρνηση και διότι αυτό που επιχειρεί δεν είναι τακτοποίηση , αλλά και διότι ΑΦΗΝΕΙ τους ΠΟΛΙΤΕΣ της υπόλοιπης Ελλάδας ΑΚΑΛΥΠΤΟΥΣ,

έσπευσε να ανακοινώσει και να δημοσιοποιήσει την ΙΔΙΑ μέρα, που δημοσιεύτηκε η καταγγελία του Συλλόγου μας, ότι κακώς ερμηνεύσαμε την τότε ανακοίνωσή του και ότι έχει ενεργήσει για την επίλυση του ζητήματος σε ΌΛΗ την ΕΛΛΑΔΑ !

 

ΤΩΡΑ, που νομοθετήθηκε η διάταξη για την εξαίρεση από τη ΔΑΣΙΚΉ ΝΟΜΟΘΕΣΊΑ ΤΟΥ ΑΣΠΑΛΑΘΟΥ που είναι για να ζητήσει την εξαίρεση της ΑΣΦΑΚΑΣ και όλων των μη ξυλωδών φυτών ( που δεν είναι ο ασπάλαθος), αφού η Ερμηνευτική διάταξη του άρθρου 24 του Συντάγματος επιβάλλει ότι για να χαρακτηριστεί μια έκταση δασική πρέπει να καλύπτεται από ξυλώδη φυτά και εφόσον αυτά να μπορούν να δημιουργήσουν δάσος ;

 

ΤΩΡΑ που πήραν σάρκα και οστά οι εξαγγελίες του υπουργείου και νομοθετήθηκαν οι διατάξεις για τον ΑΣΠΑΛΑΘΟ, παρά τις οποίες όμως ΠΑΛΙ οι ΚΡΗΤΙΚΟΙ θα είναι ΔΕΣΜΙΟΙ της απόφασης του οποιουδήποτε ΔΑΣΑΡΧΗ, που αποφασίζει χωρίς καμία ευθύνη και χωρίς κανένα έλεγχο- και το κυριότερο ΧΩΡΙΣ καμία ΔΙΚΑΣΤΙΚΉ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του πολίτη κατά της ενδεχόμενης ευθύνης για την  καταχρηστική εφαρμογή των διατάξεων - που όλοι γνωρίζουμε-, αφού απαγορεύεται η προσφυγή στη δικαιοσύνη πριν εγκριθούν οι δασικοί χάρτες, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, που επιβάλλει μάλιστα την προσβολή αυτού του χαρακτηρισμού μόνο ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας , με όσα έξοδα, αλλά και δυνατότητες που απαιτεί αυτή απ΄ τους απλούς πολίτες, που για τις μικρές ιδιοκτησίες δεν αντιπροσωπεύουν ούτε τη αξία της ιδιοκτησίας  

 

 Και δεν  θα είναι ΔΕΣΜΙΟΙ των Δασαρχών , αλλά και τις αδυναμίας τους να ερμηνεύσουν εάν υπήρχε ΑΣΠΑΛΑΘΟΣ στα βοσκοτόπια τους , που φύτεψαν ΕΛΙΕΣ , ΑΜΠΈΛΙΑ κ.α., απ΄ τις ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ 1949 ( εδώ πλέον δεν γελάμε ! Κλαίμε με όσους συμβούλεψαν τους υπουργούς για αυτή την Διάταξη και  φυσικά θαυμάζουμε τους ΔΑΣΑΡΧΕΣ που βρίσκονται πίσω απ΄ όλα ΑΥΤΑ και εξακολουθούν και σήμερα να κατευθύνουν την υποτίθεται ΔΑΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ του Κράτους, έτσι ώστε να έχουν καταστεί οι κυρίαρχοι της ΔΗΜΌΣΙΑΣ ΔΙΟΊΚΗΣΗΣ ,η οποία νοσεί βαθύτατα ! Και παραμένουμε σε αυτό για να μην θυμηθούμε αυτά με τα οποία χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αυτόν τον κλάδο των δασικών υπηρεσιών !

 

Όμως οι περί ΑΣΠΑΛΑΘΟΥ διατάξεις θα καταπέσουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από τις προσφυγές τις οποίες θα καταθέσει ο σύλλογος των δασολόγων ( όπως θα κάνουν σε χρόνο που αυτός θα εκλέξει , π.χ. λίγο πριν απ΄ τις εκλογές ), στις οποίες άλλωστε είναι και υποχρεωμένος να προβεί όχι μόνο για να διατηρήσει αλώβητες τις αρμοδιότητες των μελών του, αλλά και από την υποχρέωση του δ.σ. να υποδηλώσει την συνέπεια του προς την σημειολογία του εμβλήματος του, που είναι ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ !

Άλλο πάλι κι΄ αυτό. Οι Δασολόγοι ως ΈΜΒΛΗΜΑ τους έχουν το ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ !

 

Δεν είναι όμως μόνο τα παραπάνω. Η αναγνώριση της ιδιοκτησίας επί των εκτάσεων στις οποίες στο καθοριζόμενο ποσοστό καταλαμβάνεται από ΑΣΠΑΛΑΘΟ δεν συνεπάγεται αυτόματα την αποβολή τους από την κατηγορία των ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΓΑΙΩΝ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ( Κυκλάδες κλπ ), εφόσον δεν αποβάλλουν τον δασικό τους χαρακτήρα. Χαρακτήρας που είναι ο ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΣ , η έννοια του οποίου δεν υπάρχει στη ΔΑΣΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ και κατά συνέπεια δεν γίνεται αποδεκτή η χρήση του – και σωστά- από τη Νομική Επιστήμη.

 

Μόνη λύση δεν είναι άλλη από την επαναφορά του νόμου 4137/29 που ψήφισε η κυβέρνηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ , που συστηματοποίησε τις διατάξεις που προϋπήρχαν και ίσχυσαν από το 1836 και οι οποίες ίσχυσαν και με τον νόμο 998, αλλά και μέχρι την έκδοση του επαίσχυντου Π.Δ. 32/2016 , που έγραψε το Συμβούλιο Δασών, δεν το έλεγξε ΚΑΝΕΝΑΣ και το υπέγραψε ο ΟΙΚΟΛΌΓΟΣ υπουργός κ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ, ο οποίος αν και καθηγητής εξέδωσε απόφαση με την οποία αποφάσισε ότι εκεί που ο νόμος γράφει αγροτικές εκτάσεις , εννοεί γεωργικές εκτάσεις, που πέραν του προφανούς γραμματικού ΛΆΘΟΥΣ είναι και μεγάλο πολιτικό, διότι η ίδια διάταξη του νόμου άλλαξε και ενώ στην αρχική της διατύπωση προσδιόριζε μόνο τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, στην συνέχεια ο νομοθέτης άλλαξε και ανέφερε μόνο απλώς εκτάσεις και στη συνέχεια ανέφερε αγροτικές εκτάσεις, ήρθε ο κ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ, μετά από όλα αυτά , ότι όταν λέμε ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ εννοούμε ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΕΣ εκτάσεις !

Τι να του κάνουμε καλύπτεται από την ασυλία. Αλλιώς θα είχε υποστεί μια ΑΓΩΓΉ από 5.000 Έλληνες, για τα δισεκατομμύρια με τα οποία τους ζημίωσε με Αυτή την απόφαση του. Τη γλυτώνει όμως και για έναν ακόμη λόγο. Γιατί αυτή η απόφαση είναι παράνομη ! Με συνέπεια να τρέχει ο βουλευτής ΚΥΚΛΆΔΩΝ κ.  ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ, να φωνάζει στον ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ επειδή δεν συμπεριέλαβε στον νόμο ότι στη λέξη αγροτικές συμπεριλαμβάνονται οι χορτολιβαδικές. Που βέβαια δεν αποτελεί λύση.

Τη λύση την προσθέσουμε Παραπάνω

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις