Ανδρέας Ξανθός: Να στηριχθούν δημοτικές δομές που ενισχύουν τον πρωτογενή τομέα και την τοπική ανάπτυξη
Ανδρέας Ξανθός: Να στηριχθούν δημοτικές δομές που ενισχύουν τον πρωτογενή τομέα και την τοπική ανάπτυξη

Να στηριχθούν δημοτικές δομές που ενισχύουν τον πρωτογενή τομέα και την τοπική ανάπτυξη, ζήτησε ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ρεθύμνου, Ανδρέας Ξανθός, κατά την επίσκεψή του στα Σφαγεία Μυλοποτάμου Ρεθύμνης Α.Ε.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, Γιώργος Ρουκούνης, κατά την ενημέρωση του στον κ. Ξανθό και σε στελέχη της Περιφέρειας και δήμων, που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις, τόνισε ότι τα Σφαγεία Μυλοποτάμου άρχισαν να κατασκευάζονται το 2008 με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και λειτούργησαν το Φεβρουάριο του 2020 ως Διαδημοτική επιχείρηση Α.Ε. από τους Δήμους Μυλοποτάμου και Ανωγείων, διαθέτουν σύγχρονες υποδομές που διασφαλίζουν υψηλά standards ασφάλειας και ποιότητας, ενώ απασχολούν περίπου 30 εργαζόμενους.

Την αναπτυξιακή σημασία της διαδημοτικής συνεργασίας στην ίδρυση και λειτουργία των δημοτικών σφαγείων, τόνισε ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια περιοχή όπως είπε, που η κτηνοτροφία έχει κυρίαρχο ρόλο στην τοπική οικονομία.

Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων της Αυτοδιοίκησης για την επέκταση των δημοτικών σφαγείων Μυλοποτάμου, την αύξηση της δυναμικότητας τους και την αποδοτικότερη αξιοποίηση των υποπροϊόντων της σφαγής των ζώων.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις