Αρνητική στάση των αρμόδιων υπουργείων προς τους Έλληνες τευτλοπαραγωγούς
Αρνητική στάση των αρμόδιων υπουργείων προς τους Έλληνες τευτλοπαραγωγούς

Επιστολή των τευτλοπαραγωγών προς τους Πρωθυπουργό:

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ.


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, πως εδώ και τρείς μήνες, προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κύριο Γεωργιάδη, καθώς και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κύριο Λιβανό και δεν είναι εφικτό. Ο λόγος της επικοινωνίας μας είναι η έναρξη σποράς ζαχαρότευτλων για το 2021, που δεν έγινε και δεν ξέρουμε τους λόγους.

Παρ’ όλες τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις, ότι θα υπήρχε το 2021 παραγωγή ελληνικής ζάχαρης, από ελληνικά ζαχαρότευτλα, στο οποίο ήταν σύμφωνο  το Υπουργείο Ανάπτυξης με το σχέδιο εξυγίανσης και πλάνου της τράπεζας Πειραιώς. Οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει γίνει εφικτό, παραμένουν άγνωστοι και εκτός αυτού, στο εργοστάσιο Πλατέως, έχει γίνει βανδαλισμός.

Οι Έλληνες καλλιεργητές, ήταν και είναι έτοιμοι και θέλουν να παράγουν ελληνική ζάχαρη και εξαιτίας της στάσης των συναρμόδιων Υπουργείων και της Ε.Β.Ζ., αναγκαζόμαστε να προβούμε σε μηνυτήριες κινήσεις, παρόλο που δεν είναι ευχάριστο σε εμάς και παρόλο που προσπαθούμε να εξαντλήσουμε κάθε δίαυλο επικοινωνίας. Εξαιτίας της μεγάλης απώλειας εισοδήματος και σε συνδυασμό με τη χρέωση για την αγορά εξειδικευμένων μηχανημάτων, αναγκαζόμαστε να προβούμε σε τέτοιες ενέργειες.

Εμείς παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, για να συνεχίσουμε να παράγουμε ελληνική ζάχαρη, από ελληνικά ζαχαρότευτλα, διότι η ετήσια ανάγκη της χώρας σε ζάχαρη, είναι 370.000 τόνοι, χωρίς τα υποπροϊόντα που παράγονται από τα ζαχαρότευτλα.

Με τιμή,
Σωματεία Τευτλοπαραγωγών,

  • Μακεδονίας (Πλατέως)
  • Λάρισας
  • Σερρών
  • Ορεστιάδας
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις