Σταϊκούρας: Κάτω από το 10% θα είναι τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών το 2022
Σταϊκούρας: Κάτω από το 10% θα είναι τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών το 2022

Σε μονοψήφιο ποσοστό θα μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών το 2022, όπως εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών.

Εύσημα για Ζαββό

«Η ορθή, σοβαρή και μεθοδική δουλειά που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια, υπό τον συντονισμό του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, κ. Γιώργου Ζαββού, συνεχίζεται», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών σε ανακοίνωση του.

Όπως εξηγεί, η αποκλιμάκωση αυτή, είναι μεγάλης σημασίας τόσο για την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος όσο και για την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, επηρεάζοντας θετικά τις προοπτικές για την απασχόληση και την ανάπτυξη της χώρας, ενώ προσθέτει ότι «αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι το υπουργείο Οικονομικών και συνολικά η Κυβέρνηση, εργάζονται σκληρά, μεθοδικά και υπεύθυνα για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, αλλά και νέων προκλήσεων, υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις και καταγράφοντας σημαντικά βήματα προόδου σε όλους τους κρίσιμους τομείς».

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαιώνει ότι το έργο του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζεται με στόχο την γρήγορή ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

«Με την ίδια προσήλωση και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε το έργο μας για να ενισχύσουμε περαιτέρω την ανάκαμψη της οικονομίας και να οικοδομήσουμε στέρεες βάσεις για την επίτευξη ισχυρής, βιώσιμης, έξυπνης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης», δηλώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις