Ακρίβεια: Κοντά στο 1 ευρώ το μισό κιλό ψωμί
Ακρίβεια: Κοντά στο 1 ευρώ το μισό κιλό ψωμί

Για ανατιμήσεις που φθάνουν κοντά στο 1 ευρώ στο μισό κιλό ψωμί, και τα 1,05 με 1,10 ευρώ το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, όταν ξεκινήσει η διάθεσή του στις 15 Οκτωβρίου, έκαναν λόγο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των αρτοποιών Μιχάλης Μούσιος  και η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

Ο κ. Μούσιος απέδωσε την αύξηση στο ψωμί  στη μεγάλη επιβάρυνση στο κόστος παραγωγής.

«Αυτό που βλέπω από τις  ανατιμήσεις που έχουν γίνει ανά περιοχές η  αύξηση κυμαίνεται σε 10 με 15 λεπτά. Το μισό κιλό ψωμιού προσεγγίζει πλέον το 1 ευρώ» τόνισε.

Ο Μιχάλης Μούσιος ανέφερε ότι ο κλάδος έχει σημαντικές ανατιμήσεις σε όλες τις πρώτες ύλες για την παραγωγή άρτου και αρτοπαρασκευασμάτων. «Έχουμε στα λάδια, στις μαργαρίνες, στα βούτυρα και στα υλικά συσκευασίας που είναι μεγάλο κόστος που ξεπερνά το 40%. Αυτό ξεκίνησε σταδιακά σιγά σιγά αρχές χρόνου και τώρα είναι στην κορύφωσή του».

Η αύξηση στα άλευρα, συνέχισε ο πρόεδρος των αρτοποιών, είναι 32% και υπάρχει πληροφορία ότι επίκειται και άλλη αύξηση τον επόμενο μήνα, κι έχουμε 120 με 130% αύξηση στην ενέργεια ανάλογα με τον πάροχο. «Αυτό αντιστοιχεί σε ένα μέσο αρτοποιείο στα 1000 ευρώ το μήνα μόνο για το ρεύμα, εκτός του αέριο ή το πετρέλαιο. Έχουμε σημαντικές αυξήσεις» σημείωσε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις