Αραχωβίτης: Η κυβέρνηση μεθοδεύει νέο «σταφιδικό ζήτημα»
Αραχωβίτης: Η κυβέρνηση μεθοδεύει νέο «σταφιδικό ζήτημα»

“Αυτή η άρνηση έχει μία και μόνο εξήγηση”, αναφέρει βουλευτής, “σκοπεύουν με αυτό τον τρόπο να οδηγήσουν τους παραγωγούς, με σκυμμένο το κεφάλι, στους ιδιώτες, προκειμένου να διασφαλίσουν ένα πενιχρό εισόδημα.

Ήδη καταγράφεται υποχώρηση της τιμής σταφίδας στον παραγωγό περισσότερο από 40% σε σχέση με τα περσινά επίπεδα τιμών. Οι δε συνεταιριστικές οργανώσεις, που αποτέλεσαν την κύρια διαχρονική μορφή οργάνωσης των παραγωγών Κορινθιακής Σταφίδας, έχουν τα υψηλότερα αδιάθετα αποθέματα λόγω της πανδημίας αλλά και επειδή έχουν τη νομική και καταστατική υποχρέωση διακίνησης του συνόλου της παραγωγής των μελών τους.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ που μεθοδεύει παντού -και στην Κορινθιακή Σταφίδα- το ξεπούλημα στα ιδιωτικά συμφέροντα, οδηγεί τον “μαύρο χρυσό” της Πελοποννήσου σε αδιέξοδο, την καλλιέργεια σε μαρασμό και τους παραγωγούς της Κορινθιακής σταφίδας σε φτωχοποίηση.”

Την ερώτηση υπογράφουν εκτός του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Σταύρου Αραχωβίτη και οι βουλευτές των παραγωγικών περιοχών Σ. Αναγνωστοπούλου, Δ. Καλαματιανός, Κ. Μάρκου, Αλ. Χαρίτσης, Γ. Ψυχογιός.

Πηγή: ertnews

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις