Λιβανός: Στόχος η αναβάθμιση του Έλληνα αλιέα

Υπογραμμίζεται, ότι ο κ. Λιβανός, στο πλαίσιο των επαφών του στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την υλοποίηση της 85ης ΔΕΘ, επισκέφτηκε τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Ιωάννη Δαρδαμανέλη, επισφραγίζοντας έτσι τη δημιουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου στην περιοχή της Νέας Κρήνης του δήμου, ενός έργου που επί 40 χρόνια έμενε στο "συρτάρι".

"Η αλήθεια είναι ότι όταν ένα έργο φτάνει τα 40 χρόνια χωρίς να έχει υλοποιηθεί. Έχουμε τις επιφυλάξεις μας, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι σε δύο χρόνια θα το έχουμε ολοκληρώσει", τόνισε ο κ. Λιβανός και πρόσθεσε ότι "η δημιουργία του αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα και κακώς δεν προχωρούσε τόσα χρόνια".

Σημείωσε, ότι η δημιουργία του θα αποτελέσει πηγή ουσιαστικής αναπτυξιακής και οικονομικής πολιτικής για τους αλιείς και για τους περίοικους και θα συνδράμει σ τη δυνατότητα εκμετάλλευσης του παραλιακού μετώπου στο δήμο Καλαμαριάς.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμαριάς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το αλιευτικό καταφύγιο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023 και υπενθύμισε ότι είναι ύψους 7 εκατ. ευρώ και 100 θέσεων για αλιείς.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις