«Ψήφος εμπιστοσύνης» στα Ηπειρώτικα προϊόντα
«Ψήφος εμπιστοσύνης» στα Ηπειρώτικα προϊόντα

«Ψήφο εμπιστοσύνης» λαμβάνουν από τους Έλληνες καταναλωτές τα Ηπειρώτικα παραδοσιακά προϊόντα όπως προκύπτει από το δεύτερο μέρος σχετικής έρευνας που διενήργησε το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για λογαριασμό της Περιφέρειας. Η έρευνα με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας και της αυθεντικότητας των προϊόντων διεξήχθη διαδικτυακά με τη συμμετοχή 548 πολιτών πανελλαδικά. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών εκτιμήθηκε σε 5 διακριτά πεδία: την ασφάλεια, την υγεία, την βιωσιμότητα,  την αυθεντικότητα και τη γεύση. Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας οι καταναλωτές  θεωρούν τα Ηπειρώτικα παραδοσιακά τρόφιμα, τις πρώτες ύλες τους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται αρκετά ασφαλή, αυθεντικότερα και περισσότερο βιώσιμα σε σχέση με ομοειδή προϊόντα από άλλες περιοχές. Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Sustainability.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης σχολιάζοντας τα στοιχεία της έρευνας είπε ότι ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι οι καταναλωτές είτε δεν βρίσκουν εύκολα είτε δεν γνωρίζουν τα Ηπειρώτικα προϊόντα και άρα η προσπάθεια θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη πανελλαδικού δικτύου προώθησης και στην ένταξη τους στο καθημερινό διατροφικό καλάθι του Έλληνα.

Όπως τόνισε, θα ακολουθήσουν και άλλες μελέτες για τη διερεύνηση των απόψεων και προτιμήσεων των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις