Γεωργιάδης: Να μη φωνάζουν οι αγρότες για το ρεύμα γιατί παίρνουν καλές τιμές
Γεωργιάδης: Να μη φωνάζουν οι αγρότες για το ρεύμα γιατί παίρνουν καλές τιμές

Την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στο καλάθι της νοικοκυράς αφορούσε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, Β. Κεγκέρογλου και όπως ήταν επόμενο επεκτάθηκε στα τσουχτερά κόστη παραγωγής των αγροτών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στις μομφές Κεγκέρογλου σε σχέση με τις αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα -που θα έχουν επίπτωση και στις αρδεύσεις- κάλεσε τους αγρότες να μην αντιδρούν καθώς εισπράττουν πολύ καλές τιμές για τα προϊόντα τους. Ως εκ τούτου ψαλίδισε κάθε προσδοκία για επιπλέον παρέμβαση ελάφρυνσης αγροτών και κτηνοτρόφων, μετά τη μείωση του ΦΠΑ ζωοτροφών από το 13 στο 6%. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μάλιστα έφερε παράδειγμα των τιμών στο ελαιόλαδο, για το οποίο ανέφερε πως οι παραγωγοί εισπράττουν σήμερα τις υψηλότερες τιμές όλων των εποχών!!!

Έδωσε δε και μαθήματα οικονομίας: «Πρέπει να σας πω, λοιπόν –και ίσως το καταλάβετε- ότι η οικονομία δεν είναι μία απλή πρόσθεση ή αφαίρεση, αλλά είναι πολυπαραγοντική εξίσωση. Είπατε για τις αυξήσεις στις τιμές στα τιμολόγια που πήραν οι παραγωγοί. Είναι αληθές. Παράλληλα, οι παραγωγοί μας πουλάνε όλα τους τα προϊόντα στις υψηλότερες τιμές των τελευταίων δέκα ετών. Άρα, έχουν και υψηλότερο εισόδημα από τις πωλήσεις της παραγωγής τους. Δεν είναι μόνο η μία πλευρά που πρέπει να κοιτάμε. Πρέπει να κοιτάμε και την άλλη πλευρά. Σήμερα, οι Έλληνες παραγωγοί, για παράδειγμα στο λάδι –λέω ένα παράδειγμα όπου υπάρχει αύξηση στην τιμή για το καλάθι της νοικοκυράς- έχουν τη μεγαλύτερη αύξηση που είχαν ποτέ. Άρα, κοιτάμε και τι εισπράττουν, όχι μόνο το τι ξοδεύουν, για να μπορούμε να βγάλουμε το αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις