Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση τροφίμων και ποτών «ANUGA 2021», στην Κολωνία
Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση τροφίμων και ποτών «ANUGA 2021», στην Κολωνία

Η έκθεση από τις κορυφαίες του κλάδου τροφίμων και ποτών, με 100 χρόνια εμπειρίας, διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Φέτος συμμετέχουν περισσότεροι από 4.600 εκθέτες από 98 χώρες, γεγονός που καταδεικνύει την παγκόσμια δυναμική της βιομηχανίας τροφίμων στην οικονομία.

Η Περιφέρεια Αττικής, με φυσική παρουσία για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, δίνει τη δυνατότητα σε 13 επιχειρήσεις της χωρικής αρμοδιότητάς της να προβληθούν αλλά και να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις και καινοτομίες που αφορούν στον κλάδο. Το περίπτερο αποτελεί τμήμα της εθνικής συμμετοχής που επιμελείται η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ (Enterprise Greece).

Με αφορμή τη συμμετοχή στην έκθεση, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει: «Επενδύουμε στην εξωστρέφεια της Αττικής, μέσα από την προβολή των τοπικών μας προϊόντων, που αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα». Ο κ. Πατούλης τονίζει τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Αττικής για την προώθηση του θεματικού τουρισμού, υπογραμμίζοντας: «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το brand name Αττική και να μπει στον τουριστικό χάρτη ο οινικός και γαστρονομικός τουρισμός. Η Αττική διαθέτει σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, τα οποία χρειάζεται να αναδείξουμε. Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις θα προβάλλουμε, τόσο τα εξαιρετικά προϊόντα της αττικής γης όσο και τις διαδρομές οινοτουρισμού».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις