CEMA: Θετικές εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αγορά  αγροτικού εξοπλισμού

Η ευρωπαϊκή αγορά για τον εξοπλισμό χορτολιβαδικών εκτάσεων, η οποία περιλαμβάνει τις κατηγορίες προϊόντων loaderwagons, χορτοκοπτικά, ,Μηχανήματα Διασποράς Μηχανήματα Ενσίρωσης-Σποροεκτοξευτήρες  παρουσίασαν σημαντική αύξηση στις μονάδες πωλήσεων στην εποχή του Ιούλη του 2020-Ιούνιος 2021. Μετά από μια μάλλον μέτρια αγορά την περίοδο 2019-2020, οι πωλήσεις ήταν στο επίπεδο της περιόδου 2018-2019. Αυτός ο όγκος ήταν απροσδόκητος, αλλά η Αυστρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασαν μέση αύξηση άνω του 10 %. 

Για την επόμενη σεζόν, οι κατασκευαστές αναμένουν μια περισσότερο ή λιγότερο σταθερή αγορά στο επίπεδο της προηγούμενης σεζόν. Οι προοπτικές της παγκόσμιας αγοράς για τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι θετικές, αλλά η αύξηση των τιμών αγοράς και του χρόνου παράδοσης των πρώτων υλών και των συστατικών μπορεί να προκαλέσει διαταραχές.

Οι Ομάδες Προϊόντων CEMA είναι ενώσεις των κορυφαίων Ευρωπαίων κατασκευαστών αγροτικού εξοπλισμού. Η κύρια εστίαση δίνεται στην κοινή αξιολόγηση της αγοράς βάσει ειδικών στατιστικών. Επί του παρόντος, 11 εταιρείες είναι μέλη του CEMA Product Group Grassland Equipment. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η συμμετοχή σε μια εθνική ένωση βιομηχανίας, η οποία ανήκει στην ευρωπαϊκή ομπρέλα ένωση CEMA 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις