Στην αντεπίθεση η Χριστάκης ΑΒΕΕ: Διαψεύδει τον ΕΛΓΟ και ισχυρίζεται ότι τηρεί όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία για τη Φέτα
Η Χριστάκης ΑΒΕΕ διαψεύδει τον ΕΛΓΟ και ισχυρίζεται ότι τηρεί όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία για τη Φέτα

 

Η εταιρεία, που εδρεύει στο 3ο χλμ. Έδεσσας-Φλαμουριά διέψευσε σήμερα τα όσα ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή του ο ΕΛΓΟ. Ολόκληρη η απάντηση της εταιρείας έχει ως εξής:

Η εταιρεία «Χριστάκης ΑΒΕΕ» προβαίνει στην παρούσα για να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή της απέναντι σε όσους ανεύθυνα και χωρίς να έχουν συνείδηση της πραγματικότητας, θεωρούν ότι μπορούν να συκοφαντούν το όνομά μας προς εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για πάνω από τρεις γενιές, έχοντας λάβει πολλά βραβεία ποιότητας φέτας με πολλές διακρίσεις και προασπιζόμαστε με κάθε τρόπο την ελληνική φέτα στις αγορές του εξωτερικού. Στηρίζουμε την τοπική κοινωνία και την ελληνική αγορά και συνεργαζόμαστε σε μόνιμη βάση με ντόπιους παραγωγούς γάλακτος.

Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ σε κανέναν έλεγχο εντοπίστηκε η παραμικρή παρανομία εκ μέρους μας είτε αυτή αφορά ελληνοποίηση προϊόντος είτε νόθευση αυτού είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Μάλιστα, είμαστε από τους λίγους που προσπάθησαν τα προηγούμενα χρόνια και προσπαθούμε ακόμα με όλες μας τις δυνάμεις να διατηρήσουμε αλώβητη τόσο την ποιότητα της φέτας που παράγουμε όσο και τη τιμή της, σε αντίθεση με τα τεράστια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα πού θέλουν να πλουτίσουν εις βάρος του συγκεκριμένου προϊόντος.

Το τελευταίο διάστημα ακούμε και διαβάζουμε σε περιορισμένη όμως εμβέλεια, ότι οι υπηρεσίες του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ και του ΕΦΕΤ ανακαλούν από την αγορά (εσωτερικού και εξωτερικού) προϊόντα και κυρίως φέτα - που κατά εκτιμήσεις μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο τόνους - τα οποία αντιβαίνούν στους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η κείμενη νομοθεσία, καθώς είτε είναι νοθευμένη με αγελαδινό γάλα, είτε με σκόνη είτε περιέχει φυτικές ουσίες και όμως την πουλούν ως φέτα.

Οι επιχειρήσεις αυτές - που κατ' επανάληψη έχουν εντοπιστεί να ελληνοποιούν ή να νοθεύουν - συνεχίζουν το έργο τους, ενώ οι δημόσιες αρχές αποφεύγουν να δημοσιοποιούν τα ονόματα αυτά. Αντίθετα με αυτές, για την εταιρία «ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ» ποτέ δεν έχει υπάρξει καμία ανάκληση προϊόντος και ποτέ δεν βρέθηκε να κυκλοφορεί στην αγορά - γιατί ποτέ δεν κυκλοφόρησε - οποιοδήποτε προϊόν παραγωγής μας που να μην πληροί όλες τις προϋποθέσεις τον νόμου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις