Λιβανός: Θα διασφαλίσουμε την ποιότητα και την ασφάλεια των ελληνικών τροφίμων

«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο και όποτε έχει χρειαστεί το έχουμε κάνει, επιβάλλοντας πρόστιμα και κυρώσεις σε παραβάτες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λιβανός.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μιλώντας για την αγορά της Γερμανίας σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού οι αποστολές νωπών οπωροκηπευτικών αυξήθηκαν κατά 19% έναντι του 2019, ενώ το 2021 το ύψος των εξαγωγών προς αυτήν ανέρχεται στο 6,5%.

Το ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βαυαρίας αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ελλάδας μεταξύ των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας, με τον κ. Λιβανό να υπογραμμίζει ότι για το 2020 ο όγκος των εμπορικών ανταλλαγών Ελλάδας - Βαυαρίας ανήλθε σε 1,1 δισ. ευρώ, με τις ελληνικές εξαγωγές προς τη Βαυαρία να καταγράφουν αύξηση κατά 7,2% σε σχέση με το 2019.

Τόνισε ότι «κεντρική μέριμνα του ΥΠΑΑΤ είναι και θα εξακολουθεί να είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας και η προώθηση της εξωστρέφειας της παραγωγής μας», συμπληρώνοντας ότι «τα ελληνικά προϊόντα να κερδίσουν την εμπιστοσύνη ακόμα περισσότερων καταναλωτών αλλά και ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά».

Και ολοκλήρωσε λέγοντας πως «στόχος μας είναι αυτά τα προϊόντα να αποτελέσουν ένα σπουδαίο brand μοναδικής αξίας και παγκόσμιας προβολής και να δημιουργήσουν σημαντικές επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις