Την Αιτωλοακαρνανία επισκέπτεται ο Σπήλιος Λιβανός - Μεγάλες οι ζημιές από την κακοκαιρία
Την Αιτωλοακαρνανία επισκέπτεται ο Σπήλιος Λιβανός - Μεγάλες οι ζημιές από την κακοκαιρία

Τις πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία περιοχές στην Αιτωλοακαρνανία επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός. Ο κ. Λιβανός θα συνοδεύεται από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για την κρατική αρωγή και την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσφατη κακοκαιρία προκάλεσε έντονα προβλήματα στην περιοχή με πλημμύρες και ζημιές σε σπίτια και υποδομές, ενώ καλλιέργειες ακτινίδιων και πορτοκαλιών  καθώς και καλλιέργειες καλαμποκιού, κτηνοτροφικές μονάδες και φωτοβολταϊκά βρέθηκαν μέσα σε ένα μέτρο νερό…

Ο δήμαρχος Αγρινίου υπέβαλε αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου, όπως αναφέρει, «να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν σε όλη την έκτασή του».

Ο δήμος προχώρησε στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου, λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία.

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία και στο Μεσολόγγι, με τον δήμο να αναφέρει ότι έπληξε σε μεγάλο βαθμό τον κάμπο των Οινιαδών, ενώ επλήγησαν και συνοικίες του Μεσολογγίου, εξαιτίας της υπερχείλισης του ρέματος της Αγριλιάς.

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμο, «επλήγησαν συνοικίες και του Αιτωλικού, λόγω υπερχείλισης της λιμνοθάλασσας».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις