Στο πόδι οι κτηνοτρόφοι για τα βοσκοτόπια: Συνάντηση του ΣΕΚ με τον Σίμο Κεδίκογλου
Στο πόδι οι κτηνοτρόφοι για τα βοσκοτόπια: Συνάντηση του ΣΕΚ με τον Σίμο Κεδίκογλου

Την ώρα που ο κτηνοτροφικός κλάδος δοκιμάζεται από μια σειρά προβλημάτων, όπως το αυξημένο κόστος παραγωγής, η περικοπή του επιδόματος για το αγροτικό πετρέλαιο, αλλά και όλα όσα δεν έγιναν ακόμα για τους δασικούς χάρτες, το αποκορύφωμα φαίνεται να είναι η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (μεταξύ των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος) για τους βοσκοτόπους, η οποία θα έχει σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο όσον αφορά στις επιδοτήσεις λόγω και της αναδρομικής της ισχύος.

Χθες Δευτέρα οι κτηνοτρόφοι στην Κρήτη προχώρησαν σε κινητοποιήσεις ενώ ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες να συναντήσουν τον Σπήλιο Λιβανό τελικά κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού σήμερα το πρωί με τον Σίμο Κεδίκογλου.

Όπως λένε οι κτηνοτρόφοι η ΚΥΑ προβλέπει χοντρό ψαλίδισμα στα δικαιώματα ενίσχυσης που μπορούν να ενεργοποιούν οι κτηνοτρόφοι για τα αιγοπρόβατα κάτω του 1 έτους όσον αφορά τις φετινές πληρωμές (εξισωτική, τσεκ) αλλά και τις επιδοτήσεις του 2022.

Μάλιστα ζητούν εξισώσεις για το σκεπτικό με το οποίο κόβονται βοσκότοποι από τα αιγοπρόβατα κάτω του ένος έτους, αφού είναι δεδομένο πως οι ανάγκες για τροφή ενός προβάτου 7,8, 9, 10 μηνών κ.ο.κ. είναι εξίσου μεγάλες με τα ενήλικα ζώα.

Τί ζητούν οι κτηνοτρόφοι; Την ανάκληση της επίμαχης ΚΥΑ και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις