Στύλιος: Ad hoc πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων για αποζημιώσεις εκτός κανονισμού ΕΛΓΑ
Στύλιος: Ad hoc πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων για αποζημιώσεις εκτός κανονισμού ΕΛΓΑ

 Η κυβέρνηση, για τους καταστρεπτικούς παγετούς της άνοιξης του 2021 προέβλεψε, για όσους καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, την άμεση προκαταβολή έως 40% του συνολικού ποσού της ζημίας ανέφερε στη Βουλή ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Στύλιος απατώντας σε επίκαιρη ερώτηση.

Mε τον ν. 4820/2021 προβλέφθηκε από το ΥΠΑΑΤ ο τρόπος κάλυψης των παραγωγών που εντάσσονται στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, αλλά και όσων οι καλλιέργειες είναι σε προανθικό στάδιο.

Ωστόσο, σημαντικός αριθμός καλλιεργειών επλήγησαν στο προανθικό στάδιο, το οποίο δεν καλύπτεται από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ. Η Κυβέρνηση, στεκόμενη στο πλευρό κάθε παραγωγού, προέβλεψε λύση.

«Προχωράμε, από κοινού μαζί με τον ΕΛΓΑ, στη δημιουργία ενός ad hoc προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων προκειμένου να αποζημιωθούν και οι παραγωγοί που είναι εκτός κανονισμού ΕΛΓΑ. Το πρόγραμμα αυτό είναι στην τελική φάση διαμόρφωσης του και θα σταλεί σύντομα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή» είπε κλείνοντας την ομιλία του στη Βουλή ο Υφυπουργός.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις