Όλα έτοιμα για  την απόβαση αγροτών στην Αθήνα
Ολα ετοιμα για την απόβαση αγροτών στην Αθήνα

Επί ποδός πολέμου αγρότες και κτηνοτρόφοι  για το πετσόκομμα των ενισχύσεων. Με τις κατσούνες, τις κρητικές μαγκούρες, στα χέρια έρχονται στην  Αθήνα  με ραντεβού έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι αγρότες από την Κρήτη ζητώντας να φτάσουν μέχρι την πόρτα του υπουργείου και να διαδηλώσουν ειρηνικά.

Mηχανοκίνητη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Κόμβο Μουρνιών πραγματοποιείται από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων με μαζική συμμετοχή αγροτο-κτηνοτρόφων.

Οι αγρότες, κινήθηκαν από τον κόμβο Μουρνιών προς την Δημοτική Αγορά και από εκεί στο Μέγαρο της Π.Ε. Χανίων.

Aπόβαση στην Αθήνα

Ανάλογες κινητοποιήσεις είχαμε την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και στο Ηράκλειο με τους αγρότες να διαμαρτύρονται για τις επιδοτήσεις, τους δασικούς χάρτες αλλά και το κόστος παραγωγής ενώ ετοιμάζονται για απόβαση στην Αθήνα.

Από τις 17.00, σήμερα, η προσυγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου

Στα πλοία για την Αθήνα επιβιβάζονται, απόψε, αγρότες από την Κρήτη, προκειμένου να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο, αύριο, με βασικές διαμαρτυρίες τις περικοπές στις αγροτικές επιδοτήσεις, την αύξηση του κόστους παραγωγής και την μη διόρθωση στους Δασικούς Χάρτες για την Περιφέρεια Κρήτης.

Η προσυγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το Συντονιστικό Όργανο της Παγκρήτιας Κινητοποίησης Αγροτών και Κτηνοτρόφων, θα πραγματοποιείται από τις 17.00, μπροστά από το πλοίο «Νήσος Ρόδος».

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στο αυριανό συλλαλητήριο (Παρασκευή 5 Νοεμβρίου) ταξιδεύουν δωρεάν με το συγκεκριμένο πλοίο από Ηράκλειο προς Πειραιά.

Η συγκέντρωση των αγροτών που θα φύγουν από Ηράκλειο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου στον Πειραιά, στην προβλήτα που θα αράξει το πλοίο, απ’ όπου και θα οργανωθεί ο τρόπος μετακίνησης προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπ’ ατμόν για την αυριανή τους κάθοδο στην Αθήνα βρίσκονται  οι αγρότες από τις σταφιδικές περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης, οι οποίοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν.

«Είναι συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου», ανέφερε o πρόεδρος του συντονιστικού, Μανώλης Ορφανουδάκης, προσθέτοντας ότι θα διεκδικήσουν με τρόπο, όλα αυτά που ζητούν, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις που έπαιρναν από το Υπουργείο, τελικά προχώρησαν σε περικοπές των επιδοτήσεων.

Από την πλευρά του, ο Γρύλλος Παπαδάκης, πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Μυλοποτάμου, υποστήριξε ότι ο «κόμπος έφτασε στο χτένι, καθώς εκτινάχθηκε το κόστος παραγωγής». «Ακόμη μια φορά βρίσκουμε το πισωγύρισμα του Υπουργού, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν ήξερε ότι θα ανέβουμε στην Αθήνα. Έπρεπε να σταθεί στη θέση του», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γιώργου Τσιφετάκη, πρόεδρου του αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας, ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα προβλήματα όλων είναι κοινά και γι’ αυτό θα κάνουν εκείνο που γνωρίζουν καλά.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, η σκυτάλη των κινητοποιήσεων περνά στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η οποία καλεί σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις