Σε κλοιό η Αθήνα από  αγρότες και κτηνοτρόφους

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στην Αθήνα το συλλαλητήριο των σταφιδοπαραγωγών, οι οποίοι ζητούν στήριξη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το προϊόν τους, που η τιμή του έχει κατρακυλήσει.

Στο μεταξύ στο Σύνταγμα καταφθάνουν και οι κρήτες αγρότες  Σε όλους του δρόμους έχουν τοποθετηθεί κλούβες των ΜΑΤ προκειμένου να ανακόψουν την πορεία τους. 

Κύριο αίτημά της είναι η απόσυρση του αναγνωρισμένου πλεονάζοντος αποθέματος σταφίδας που ανέρχεται κατά την ΠΕΣ σε 5.000 τόνους και η παράλληλη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών, όπως και να σταματήσει η κερδοσκοπία εις βάρος τους.

 Ήδη από τα ξημερώματα της Παρασκευής, η έλευση 1500 πλέον αγροτών-κτηνοτροφών  από την Κρήτη, έδωσε τον τόνο των κινητοποιήσεων. Από το λιμάνι του Πειραιά, οι αγρότες δεν έχασαν ούτε ένα λεπτό να πάει χαμένο και πήγαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου κρατώντας τις παραδοσιακές μαγκούρες τους (κατσούνες) προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτίριο. Ωστόσο, εκεί βρέθηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν περικυκλώσει το υπουργείο. και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου να τους καλωσορίζει 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις