Στις 15 Νοεμβρίου συνέρχεται το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας
Στις 15 Νοεμβρίου συνέρχεται το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας

Στις 15 Νοεμβρίου συνέρχεται το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας έχοντας στην ατζέντα των συζητήσεων τόσο την στρατηγική για τα δάση για το 2030 όσο και την κατάσταση που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές αγροτικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, οι υπουργοί γεωργίας της ΕΕ θα επιδιώξουν να καταλήξουν σε συμπεράσματα σχετικά με τη δασική στρατηγική της ΕΕ για το 2030, η οποία παρουσιάστηκε από την Επιτροπή τον περασμένο Ιούλιο και αποσκοπεί:

• στην αντιμετώπιση των απειλών των δασών της Ευρώπης όπως η κλιματική αλλαγή

• την διατήρηση και αποκατάσταση των δασικών οικοσυστημάτων

• την διασφάλιση της βιώσιμης διαχείρισης των δασικών πόρων

Κατάσταση της αγοράς

Η κατάσταση της αγοράς αγροτικών προϊόντων είναι το δεύτερο σημείο αιχμής που θα απασχολήσει τις συζητήσεις των ευρωπαίων υπουργών γεωργίας. Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί σε βασικούς τομείς όπως το χοίρειο κρέας, τα σιτηρά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ παράλληλα θα θιχτούν ζητήματα όπως η χαλάρωση των περιορισμών λόγω του κοροναϊού και οι επιπτώσεις της αύξησης των τιμών της ενέργειας και των ζωοτροφών.

Παράλληλα, οι υπουργοί της ΕΕ θα ενημερωθούν από την Επιτροπή για την πρόοδο των ετήσιων διαβουλεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τις αλιευτικές ποσοστώσεις για το 2022. Ο ρόλος του Συμβουλίου είναι να παρέχει καθοδήγηση στην Επιτροπή, η οποία ηγείται των διαβουλεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, και τελικά να εγκρίνει την πρόταση σχετικά με τις αλιευτικές ποσοστώσεις πριν από την επίσημη περάτωση των διαβουλεύσεων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις