Δεν υποχωρούν οι Κρητικοί αγρότες: Ζητούν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Δεν υποχωρούν οι Κρητικοί αγρότες: Ζητούν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι παραγωγοί στην Κρήτη που βλέπουν τα αιτήματά τους ( κόστος παραγωγής και εκτροφής, οι δασικοί χάρτες, οι αναιτιολόγητες περικοπές στις επιδοτήσεις με την τελευταία πληρωμή, η ΚΥΑ βοσκότοπων ) να πηγαίνουν στον βρόντο.

Από την Τετάρτη πραγματοποιούν κατάληψη στα τοπικά υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Ηράκλειο και τα Χανιά ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται εδώ και μέρες το δασαρχείο στο Ρέθυμνο.

Τι ζητούν αγρότες και κτηνοτρόφοι; Συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να του εκθέσουν αυτοπροσώπως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Και τί προσδοκούν: Όπως χαρακτηριστικά είπε εκπρόσωπός τους στο agrocapital.gr «ας μας πει ο πρωθυπουργός καταπρόσωπο ότι είστε λαμόγια και θα τα πούμε στην κάλπη»!

Αγρότες και κτηνοτρόφοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν εάν τα αιτήματά τους δεν εισακουσθούν. Να σημειωθεί πως με επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μανώλης Ορφανουδάκης, ζητείται άμεσα συνάντηση μαζί του.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, «έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια επαφών και συναντήσεων κι έχοντας λάβει τις διαβεβαιώσεις πως μόνο με πολιτική απόφαση και δίκη σας παρέμβαση μπορούν να υπάρξουν λύσεις, λαμβάνουμε το θάρρος να απευθυνθούμε σε εσάς με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο σας και τον θεσμό».

Σύμφωνα με τη neakriti ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων κ. Γιάννης Βερικάκης δήλωσε ότι  «αυτά τα οποία ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το Υπουργείο, δεν καλύπτουν ούτε το 20% των αιτημάτων μας. Συνεχίζουμε το αγώνα μας και θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό γιατί με τον κ. Λιβανό δεν έχουμε πετύχει να σκύψει πάνω από τα προβλήματα μας». Ο κ. Βερικάκης επανέλαβε ότι «οι κτηνοτροφικές οικογένειες ασφυκτιούν και ζητάμε άμεση λύση. Σε σχέση με τα βασικά αιτήματα του κλάδου, η απόφαση της κυβέρνησης για ένα έκτακτο κονδύλι ως αποζημίωση για την αύξηση στις ζωοτροφές, είναι για μας ψίχουλα. Δε φτάνει ούτε για τα καθημερινά».

Πηγή φωτό: candiadoc.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις