Στρατηγική συνεργασία Bayer και Microsoft - Στόχος να επιταχύνουν και να ξεκλειδώσουν την ψηφιακή γεωργία
Στρατηγική συνεργασία Bayer και Microsoft - Στόχος να επιταχύνουν και να ξεκλειδώσουν την ψηφιακή γεωργία

Η Bayer ανακοίνωσε μια στρατηγική συνεργασία με τη Microsoft για τη δημιουργία ενός νέου συνόλου ψηφιακών εργαλείων και λύσεων επιστήμης δεδομένων που βασίζεται σε σύννεφο για χρήση στη γεωργία και τις παρακείμενες βιομηχανίες, φέρνοντας νέες υποδομές και θεμελιώδεις δυνατότητες επιταχύνουν την καινοτομία, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα σε όλες τις αλυσίδες αξίας.

Η γεωργία και οι αγροτικές επιχειρήσεις επωφελούνται σήμερα από ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών εργαλείων και γνώσεων που βασίζονται σε δεδομένα μέσω πλατφορμών όπως το Climate FieldViewTM της Bayer – που χρησιμοποιείται σήμερα σε περισσότερα από 180 εκατομμύρια γεωργικά στρέμματα σε περισσότερες από 20 χώρες. Ωστόσο, πρέπει να γίνει δουλειά για τη βελτιστοποίηση ολόκληρης της αλυσίδας αξίας τροφίμων, ζωοτροφών, καυσίμων και ινών και η χρήση των πολύτιμων φυσικών πόρων που απαιτούνται για την τροφοδοσία του πλανήτη, διασφαλίζοντας παράλληλα ευρύτερες προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Bayer θα συνεργαστεί με τη Microsoft για την από κοινού ανάπτυξη νέων λύσεων που αντιμετωπίζουν κρίσιμα σενάρια του κλάδου, όπως γεωργικές δραστηριότητες, βιώσιμη προμήθεια, βελτίωση της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας και παρακολούθηση και μέτρηση ESG.

Οι εταιρείες θα το κάνουν αυτό αναπτύσσοντας την προχωρημένη υποδομή για λύσεις ψηφιακής γεωργίας και δυνατότητες επιστήμης δεδομένων. Αυτές οι νέες λύσεις και δυνατότητες θα είναι διαθέσιμες σε επιχειρήσεις – από νεοφυείς επιχειρήσεις έως παγκόσμιες επιχειρήσεις – στη γεωργία και σε παρακείμενες βιομηχανίες για χρήση στις δικές τους προσφορές. Η Bayer θα μεταφέρει επίσης τις βασικές της δυνατότητες ψηφιακής γεωργίας στη νέα υποδομή για τις δικές της λύσεις που απευθύνονται στους πελάτες. Η συνεργασία βασίζεται σε μια μακροχρόνια σχέση μεταξύ της Bayer και της Microsoft και σε μια κοινή δέσμευση για το απόρρητο των δεδομένων, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την εμπιστοσύνη των πελατών.

« Αυτή η συνεργασία έρχεται σε μια μοναδική χρονική στιγμή όπου η αυξημένη καινοτομία είναι απολύτως απαραίτητη στην αλυσίδα αξίας των τροφίμων και των φυτικών ινών», δήλωσε ο Liam Condon, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer και Πρόεδρος της Bayer Crop Science. « Όπως έχουμε αντιμετωπίσει με μια συνεχιζόμενη παγκόσμια πανδημία, εύθραυστη αλυσίδες εφοδιασμού και τη συνεχιζόμενη καταστροφή του κλίματος, status quo, δεν θα είναι αρκετή. Χρειαζόμαστε συνεργασία, κοινό όραμα και δράση. Για αυτούς τους λόγους, η Bayer και η Microsoft αναλαμβάνουν δράση για να έχουν θετικό αντίκτυπο, τόσο μέσω της δικής μας συνεργασίας όσο και προσφέροντας υποδομές και ψηφιακές δυνατότητες σε άλλες εταιρείες για να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας».

« Καθώς επιχειρηματίες και οργανισμοί στον τομέα της γεωργίας και της τεχνολογίας εργάζονται για να προωθήσουν την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα της αλυσίδας αξίας – υποστηρίζοντας τους αγρότες στην ίδρυσή της – απαιτείται συνεργασία», δήλωσε ο Jeremy Williams, επικεφαλής της The Climate Corporation και της Bayer Digital Farming Solutions. «Η Bayer πρωτοπορεί στην ψηφιακή καινοτομία στη γεωργία. Η Microsoft θέτει τα πρότυπα σε αξιόπιστες, παγκόσμιες λύσεις cloud. Μαζί, μπορούμε να καινοτομήσουμε και να εφαρμόσουμε ως ομάδα για να παραδώσουμε τα τρόφιμα, τις ζωοτροφές, τις φυτικές ίνες και τα καύσιμα που απαιτούνται για την τροφοδοσία του πλανήτη μας».

« Όπως κάθε κλάδος, η γεωργία και ο τομέας των τροφίμων υφίστανται ταχύτατο ψηφιακό μετασχηματισμό, από αυτόνομα τρακτέρ, σε ψηφιακές συμβουλές βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη και κλιμακούμενη γεωργία ακριβείας», δήλωσε ο Ravi Krishnaswamy, Εταιρικός Αντιπρόεδρος, Azure Global Industry της Microsoft. « Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Bayer για να επιταχύνουμε αυτόν τον μετασχηματισμό και να ξεκλειδώσουμε ακόμη μεγαλύτερη γεωργική καινοτομία, φέρνοντας σε επαφή γνώσεις που βασίζονται σε δεδομένα με τη γεωπονική τεχνογνωσία της Bayer και τη δύναμη του Microsoft Azure».

Αυτή η συνεργασία είναι ένα σημαντικό, στρατηγικό βήμα προς τα εμπρός για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου της Bayer για 100 τοις εκατό ψηφιακά ενεργοποιημένες πωλήσεις στο τμήμα Crop Science έως το 2030 και για την επιτάχυνση της ικανότητάς της να παρέχει στους πελάτες λύσεις με βάση τα αποτελέσματα, ψηφιακά ενεργοποιημένες. Η Bayer δεσμεύεται να θέσει ένα νέο πρότυπο για τον κλάδο στην ψηφιακή καινοτομία που βασίζεται στα δεδομένα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις