Δημοσιονομική πειθαρχία : 4,0% μείωση των άμεσων ενισχύσεων της ΚAΠ το 2014

Άμεσες πληρωμές του τρέχοντος έτους στο πλαίσιο της Κοινής Αγριτικής Πολιτικής ( ΚAΠ) θα μειωθεί κατά 4,00 % [4,001079% ], επειδή ο διαθέσιμος προϋπολογισμός είναι € 1.47bn κάτω από τις δημοσιονομικές απαιτήσεις, σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έλαβε σήμερα
Ένα όριο θα ισχύει που θα απαλλάσσει τα πρώτα € 2,000 από αυτό το μέσο « δημοσιονομικής πειθαρχίας » . Μια διορθωτική επιστολή για τον προϋπολογισμό του 2014 , με στόχο την ενημέρωση των απαιτήσεων του προβλεπόμενου προϋπολογισμού , αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου , και στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή δύναται να προτείνει στο Συμβούλιο να προσαρμόσει το ποσοστό μείωσης που πρέπει να εφαρμοστεί .
Ο μηχανισμός δημοσιονομικής πειθαρχίας καθιερώθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της ΚΑΠ του 2003 για να εξασφαλιστεί ότι η προγραμματισμένη σταδιακή εφαρμογή των άμεσων ενισχύσεων στην ΕΕ - 12 ή για οποιαδήποτε απρόβλεπτη δαπάνη αγοράς δεν παραβίασε τα ανώτατα όρια του προϋπολογισμού που στην ΕΕ πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο 2007-2013 ( ΠΔΠ ) .
Ωστόσο , δεν προκάλεσε την εν λόγω περίοδο .
Με την πραγματική μακροπρόθεσμη μείωση των ποσών της ΚΑΠ για την περίοδο 2014-2020 και την κίνηση εντός του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου για τη χρηματοδότηση τη νέα αγροτική επιφύλαξη κρίσης  ( από € 424 εκατ. το χρόνο ) από το πλαίσιο της ΚΑΠ 1ο φάκελο πυλώνα , ο μηχανισμός έχει πλέον ενεργοποιηθεί για το έτος 2014 του προϋπολογισμού .
Η Επιτροπή υπέβαλε την αρχική της πρόταση για δημοσιονομική πειθαρχία στο τέλος του Μαρτίου .
Οι κανόνες που απαιτούνται για το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο να καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με την αρχική πρόταση Μαρτίου μέχρι το τέλος του Ιουνίου , αλλιώς η εξουσία για την έγκριση της δημοσιονομικής πειθαρχίας θα περάσει πίσω στην Επιτροπή .
Δεδομένου ότι οι δύο συν- νομοθέτες δεν μπόρεσαν να επιτύχουν συμφωνία εγκαίρως , η Επιτροπή εκπληρώνει σήμερα την ευθύνη της μέσω ενός κανονισμού εφαρμογής , σύμφωνα με τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ και την αρχική πρόταση .

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις