Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε εχθές με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, με τον οποίο και συζήτησαν για σειρά θεμάτων που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και ειδικότερα τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων.

Αρχικά ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη δίκαιης ενίσχυσης συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και επιχειρήσεων του αγροτικού κλάδου που υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες από φυσικές καταστροφές, με έμφαση στις περιπτώσεις της Πέλλας που επλήγησαν από τον Παγετό Άνοιξης 2021. Πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή σχετική ρύθμιση με Τροπολογία και όπως ενημέρωσε ο Αν. Υπουργός τον Βουλευτή πως το επόμενο διάστημα θα καθοριστούν οι προϋποθέσεις, η μεθοδολογία και οι διαδικασίες με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Επιπλέον, οι δύο άνδρες συζήτησαν για έργα τα οποία εντάσσονται προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο Λάκης Βασιλειάδης αναφέρθηκε ειδικότερα στο Φράγμα του Αλμωπαίου Ποταμού, ένα έργο το οποίο έχει ενταχθεί στον άξονα μεγάλων επενδύσεων σε αρδευτικά δίκτυα και συστήματα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, καθώς και σε άλλες προτάσεις που έχουν κατατεθεί για αναπτυξιακά έργα, ειδικότερα στον τομέα της Υγείας.

Τέλος, ο Λάκης Βασιλειάδης έθεσε το ζήτημα των φορολογικών ελαφρύνσεων για τους αγρότες και τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα, τονίζοντας το μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό αντίκτυπο για την οικονομία της χώρας. Ο κ. Σκυλακάκης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι ήδη εξετάζονται μέθοδοι και μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις