Λιβανός: Θα έρθει ένα τεράστιο πακέτο μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης - Επενδύουμε στους νέους γεωργούς και στα έργα υποδομής
Λιβανός: Θα έρθει ένα τεράστιο πακέτο μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης -Επενδύουμε στους νέους γεωργούς και στα έργα υποδομής

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τους αγρότες, τόνισε ότι είναι εντολή του πρωθυπουργού να ληφθούν όσα μέτρα είναι δυνατόν για να αντιμετωπιστεί το εισαγόμενο κύμα ακρίβειας.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί για την επιστροφή ΦΠΑ στο πετρέλαιο για 200.000 παραγωγούς, τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις για αγρότες που ζουν σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων, στη μείωση του ΦΠΑ για τις ζωοτροφές στο 6%, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε μέσον να στηρίξει τους βαλλόμενους αγρότες.

Ο κ. Λιβανός υπενθύμισε ότι υπάρχει ένα τεράστιο πακέτο ύψους 22 δις που ισοδυναμεί με ένα επί πλέον ΕΣΠΑ, το οποίο, στα επόμενα επτά χρόνια θα κατευθυνθεί στους αγρότες μέσω της ΚΑΠ και του Ταμείου Ανάκαμψης, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής. Επενδύουμε στους νέους γεωργούς και στα έργα υποδομής, σημείωσε ο κ. Λιβανός δίνοντας έμφαση στην κατασκευή φραγμάτων και αρδευτικών έργων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0», ύψους 1,6 δις ευρώ. «Δίνουμε ανάσες στη χειμαζόμενη ελληνική περιφέρεια», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις