Ράλι αυξήσεων - ΒΕΑ: Καμία ενέργεια από την πολιτεία εκτός από την αναγνώριση του προβλήματος
Ράλι αυξήσεων - ΒΕΑ: Καμία ενέργεια από την πολιτεία εκτός από την αναγνώριση του προβλήματος

«Την αγωνία τους για το δυσοίωνο άμεσο μέλλον, όπως φαίνεται να διαμορφώνεται, εκφράζουν οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και βιοτέχνες των τεχνικών κλάδων, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, για την αύξηση 7,1% του Δείκτη Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτιρίων Κατοικιών, τον μήνα Νοέμβριο 2021, σε σύγκριση με τον δείκτη Νοεμβρίου 2020, καθώς και αύξηση 0,9% κατά το μήνα Νοέμβριο 2021, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του ίδιου έτους».

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Με δήλωσή του ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΒΕΑ Κώστας Δαμίγος, τονίζει:

«Με το ξέφρενο ράλυ των αυξήσεων των υλικών και των πρώτων υλών, παρουσιάζεται το φαινόμενο, οι προγραμματισμένες κατασκευές, να βγαίνουν εκτός προϋπολογισμού, αλλά και να υπάρχει μεγάλη δυσκολία έναρξης των νέων. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, θα έχει αναμφισβήτητα, σημαντικές επιπτώσεις, στα τεχνικά επαγγέλματα και γενικότερα στην οικονομία».

Το ΒΕΑ επισημαίνει, ότι είναι αδύνατον για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, να ανταποκριθούν στο νέο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, κυρίως λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19 στην παγκόσμια αγορά. Το φαινόμενο αυτό, που παρατηρείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, δεν φαίνεται να αποκλιμακώνεται, αλλά αντιθέτως εντείνεται.

Τέλος αναφέρεται ότι, παρά το γεγονός, πως έχει ζητηθεί από την πολιτεία ο ορισμός συντελεστών αναθεώρησης για την κάλυψη των σημαντικών μεταβολών και αυξήσεων, που έχουν επέλθει στις τιμές των βασικών υλικών, δεν έχει γίνει καμία άλλη ενέργεια, πέραν της αναγνώρισης του προβλήματος.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις