Σπήλιος Λιβανός: «Οδύνη σε όλο το εκκλησιαστικό πλήρωμα και στους πιστούς η απώλεια του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά»
Σπήλιος Λιβανός: «Οδύνη σε όλο το εκκλησιαστικό πλήρωμα και στους πιστούς η απώλεια του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά»

  «Η απώλεια του σεπτού ιεράρχη και ποιμένα της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, προκαλεί οδύνη σε όλο το εκκλησιαστικό πλήρωμα και στους πιστούς» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός για την κοίμησή του.

Ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας «ήταν ένας πιστός και άοκνος εργάτης της Ορθοδοξίας και του λόγου του Θεού» προσθέτοντας πως «το φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο του ήταν πλούσιο. Το σημαντικότερο όμως ήταν η αγάπη που προσέφερε στο σύνολο της κοινωνίας. Στα 16 χρόνια της ποιμαντορίας του, η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας προσέφερε σπουδαίο έργο στην κοινωνία, έχοντας στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τη στήριξη των αδυνάμων».

Και πρόσθεσε «ο εκλιπών υπήρξε ένας εξαιρετικός ποιμενάρχης και θρησκευτικός πατέρας του λαού της Μητροπόλεώς μας. Όλοι κρατάμε ως ανάμνηση την ηρεμία του, την ανυπόκριτη ευγένεια και την ανιδιοτελή αγάπη του προς τον συνάνθρωπό του. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις