Empowering Women Agripreneurs: Τα αποτελέσματα του μεγάλου τελικού γυναικείας επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή
Empowering Women Agripreneurs

Ένα «ταξίδι» έξι μηνών προετοιμασίας, συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης, στο πλαίσιο του προγράμματος Empowering Women in Agrifood (EWA), έφτασε στο τέλος του, με την ανάδειξη δύο νικητριών που έλαβαν χρηματοδότηση συνολικής αξίας 15.000 ευρώ, για να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στον κλάδο της αγροδιατροφής.

 

Η τελευταία φάση του επιταχυντή ιδεών (early-stageidea) EmpoweringWomenAgripreneurs (EWA),ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου. Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας- Τομέας Τροφίμων ΕΙΤ Food και τους IndustryDisruptors – GameChangers, σε συνεργασία με την πρωτοβουλία FutureAgroChallenge και τον Οργανισμό ««Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»

 

Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η ανάδειξη καινοτόμων και βιώσιμων επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα του τροφίμου και της αγροτικής παραγωγής με παράλληλη ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας στον κλάδο. Εκτός από τα χρηματικά έπαθλα, όλες οι συμμετέχουσες εφοδιάστηκαν με τις απαιτούμενες γνώσεις και αυτοπεποίθηση ώστε να εκκινήσουν με επιτυχία την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Μεγάλες οι ευκαιρίες για τις συμμετέχουσες

Στο ταξίδι αυτό είχαν την υποστήριξη εννέα (9) επιτυχημένων γυναικών του κλάδου, οι οποίες λειτούργησαν ως μέντορες και μοιράστηκαν την εμπειρία και την εξειδίκευσή τους. Την ευθύνη επιλογής των μεντόρων ανά συμμετέχουσα και την επίβλεψη  σε κάθε στάδιο της ομαλής διεξαγωγής της καθοδήγησης, με βάση το προφίλ και τις ανάγκες της κάθε συμμετέχουσας, ανέλαβε ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά».

Ταυτόχρονα, με στόχο να παρουσιαστούν βέλτιστα παραδείγματα γυναικείας επιχειρηματικότητας,ooργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» σε συνεργασία με τους IndustryDisruptorsGameChangers (IDGC) διοργάνωσαν ημερίδες για την ανάδειξη καλών επιχειρηματικών πρακτικών στον τομέα της αγροδιατροφής.

Έπειτα από έξι (6) μήνες προετοιμασίας, συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης οι εννέα (9) συμμετέχουσες παρουσίασαν τις ιδέες τους σε διακεκριμένους επαγγελματίες και επιστήμονες του κλάδου. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν: η CEONavigatorShippingConsultantsLtd, κυρία Δανάη Μπεζαντάκου, η ProjectManager&FinancialAnalystτουEnvolveEntrepreneurship, κυρία Μαρία Γαβριέλα Αναγνωστοπούλου, και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Θωμάς Μπαρτζάνας.

Ο μεγάλος τελικός ανέδειξε 2 νικήτριες οι οποίες θα λάβουν χρηματοδότηση συνολικής αξίας 15.000€. Την πρώτη θέση και το έπαθλο των 10.000€ κατέλαβε η VerdeCube, με την Δάφνη Αυγουστάκη και το προϊόν τους για “VerticalFarming”. Στην δεύτερη θέση, κερδίζοντας 5.000€ αναδείχθηκε το Οικοτεχνείο Θεράπειον, που εκπροσωπήθηκε από τις Δήμητρα Μαντζιούρα και Αντωνία Καρακούσογλου με αυθεντικά παραδοσιακά χειροποίητα ελληνικά προϊόντα με πρώτες ύλες από το χωράφι και χωρίς συντηρητικά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ξανά τον τελικό του προγράμματος εδώ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις