Σε κινητοποιήσεις καλούν οι πυρόπληκτοι αγροτοκτηνοτρόφοι της Βόρειας Εύβοιας
Σε κινητοποιήσεις καλούν οι πυρόπληκτοι αγροτοκτηνοτρόφοι της Βόρειας Εύβοιας

Την απόφαση να ξεκινήσει σειρά κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, πήρε το ΔΣ του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας σε πρόσφατη συνεδρίασή του με κύριο θέμα τα ζητήματα που προέκυψαν από την πυρκαγιά του Αυγούστου καθώς και τα υπόλοιπα ζητήματα που προϋπήρχαν και οδηγούν τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους σε ακόμα χειρότερη θέση, όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος σημειώνει ότι:

-Οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι ακόμα δεν έχουν πάρει τροφές για τα κοπάδια τους, με το κόστος των τροφών να ανεβαίνει καθημερινά.

-Οι τιμές στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ιδιαίτερα στα λιπάσματα, έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί σε κάποια είδη.

-Το ρεύμα, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής και τις απανωτές αυξήσεις θα επιβαρύνει κατά 50-70% επιπλέον την τιμή του ρεύματος. Όλα αυτά γίνονται για να εξασφαλιστούν τα υπερκέρδη των επιχειρηματιών της πράσινης ανάπτυξης (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά κλπ.), που θησαυρίζουν από την κατάργηση του λιγνίτη, αλλά και των funds που έχουν εξαγοράσει τη ΔΕΗ μαζί με κλινικές, νοσοκομεία, άλλες επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν ακόμα και πρώην συνεταιρισμούς.

-Το πετρέλαιο κινείται σε τιμές πάνω από 1,50 ευρώ το λίτρο, όταν ο μέσος όρος της τιμής του αγροτικού πετρελαίου στην ΕΕ βρίσκεται κάτω από 1 ευρώ. Η κυβέρνηση στη λογική "διαίρει και βασίλευε" πετάει ψίχουλα 50 εκατομμυρίων για επιστροφή φόρου στα καύσιμα σε μια μερίδα αγροτών (νεοεισερχόμενοι και συνεταιρισμένοι) και μόνο για μια χρονιά, αλλά δίνει μόνιμα, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, πάνω από 370 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για πετρέλαιο και άλλα καύσιμα σε εφοπλιστές, ξενοδόχους και κλινικάρχες!

Η νέα ΚΑΠ, που όπου να 'ναι ολοκληρώνεται με το "στρατηγικό σχέδιο'' που ετοιμάζει η κυβέρνηση, πρόκειται να εντείνει την καταλήστευση του μόχθου μας από τους μεταποιητές, τους διάφορους μεσάζοντες και τις τράπεζες, μέσω του ακόμα μεγαλύτερου ελέγχου της αγροτικής παραγωγής από όλους αυτούς.

Καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν μέτρα για την επιβίωσή τους.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις