Χονγκ Κονγκ: Γιατί θανατώνει πάνω από 1.000 χάμστερ
Χονγκ Κονγκ: Γιατί θανατώνει πάνω από 1.000 χάμστερ

Την θανάτωση πάνω από 1.000 χάμστερ αποφάσισαν οι αρχές στο Χονγκ Κονγκ, μετά από εντοπισμό θετικών στον Covid-19 ζώων και ανθρώπων σε κατάστημα με είδη κατοικιδίων. Παράλληλα, έθεσαν σε καραντίνα περίπου 150 πελάτες pet shop. 

Η ανησυχία των αρχών, που ξεκίνησαν και σχετική έρευνα, αφορά χάμστερ τα οποία εισήχθησαν από την Ολλανδία και τα οποία συνδέονται με περιστατικό κρουσμάτων σε pet shop. Πιο συγκεκριμένα, ένας υπάλληλος του καταστήματος κατοικίδιων ζώων που είχε λάβει τις δύο δόσεις του εμβολίου BioNTech/Fosun βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ορισμένα χάμστερ και ένας πελάτης του καταστήματος βρέθηκαν επίσης θετικοί στον ιό. 

Η υπουργός Υγείας του Χονγκ Κονγκ, Σοφία Τσαν, σημείωσε ότι η απόφαση ελήφθη παρόλο που δεν υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι τα κατοικίδια θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον Covid-19 στον άνθρωπο. «Για λόγους σύνεσης, πρέπει να λάβουμε προληπτικά μέτρα έναντι τυχόν πιθανοτήτων μετάδοσης», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Θα θανατωθούν επίσης και άλλα κατοικίδια ζώα που έχουν φτάσει πρόσφατα στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων κουνελιών και τσιντσιλά. Επίσης θα ανασταλούν οι εισαγωγές κατοικιδίων ζώων. Όλα τα pet shop που πωλούν χάμστερ αναγκάστηκαν να κλείσουν για έλεγχο και απολύμανση.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ έχει επιβάλει μερικά από τα πιο σκληρά μέτρα ελέγχου της πανδημίας στον κόσμο, καθώς προσπάθησε να ευθυγραμμιστεί με την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων της Κίνας. 

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις