Σαμπάνια: Ρεκόρ παγκόσμιων πωλήσεων το 2021 με την κατανάλωση να γίνεται κυρίως στο σπίτι
Σαμπάνια: Ρεκόρ παγκόσμιων πωλήσεων το 2021 με την κατανάλωση να γίνεται κυρίως στο σπίτι

Η καραντίνα θέλει καλοπέραση και αυτό το αποδεικνύει ο απολογισμός για την αγορά σαμπάνιας το 2021 ο οποίος είναι κάτι παραπάνω από θετικός με ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Comite Champagne, μία ένωση που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον 16.000 αμπελουργούς και 320 οίκους σαμπάνιας, η Γαλλία εξήγαγε 180 εκατ. μπουκάλια σαμπάνιας την περσινή χρονιά. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 38% σε σχέση με το 2020.

Αντιστοίχως και οι παγκόσμιες πωλήσεις σαμπάνιας έπιασαν… ταβάνι αγγίζοντας νέο υψηλό στα 5,5 δισ. ευρώ (6,2 δισ. δολάρια)!

Σύμφωνα με την Comite Champagne, οι συνολικές μεταφορές/παραδόσεις σαμπάνιας αυξήθηκαν κατά 32% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά φτάνοντας τα 322 εκατ. μπουκάλια, κάτι που σημαίνει πως το κοινό παγκοσμίως δεν δίστασε να το… γιορτάσει ακόμη και κλεισμένο στο σπίτι του.

Πραγματικά, όπως σχολίασε η Ένωση, δεδομένου πως ο τουρισμός και οι δημόσιες εκδηλώσεις ήταν ιδιαίτερα περιορισμένες διεθνώς λόγω της πανδημίας, τα νούμερα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα πως η ώθηση στις πωλήσεις αποδίδεται στην κατανάλωση στο σπίτι.

«Οι καταναλωτές επέλεξαν να ψυχαγωγηθούν στο σπίτι, αποζημιώνοντας τους εαυτούς τους για το γενικότερα ζοφερό κλίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, εκπρόσωποι της παραδέχτηκαν πως η εξέλιξη αυτή ήταν απρόσμενη, όσο και ευπρόσδεκτη, μετά το δύσκολο 2020 για τον κλάδο.

Πηγή: Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις