Κάλεσμα του ΠΣΕ ΟΓΑ στο συλλαλητήριο
Κάλεσμα του ΠΣΕ ΟΓΑ στα συλλαλητήρια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

 

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 

ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Σάββατο 22 Γενάρη, 12 μ.

στο Σύνταγμα και στις μεγάλες πόλεις όλης της χώρας

 

Δεκάδες χιλιάδες κρουσμάτων και εκατόμβες θανάτων, μαζικές εισαγωγές στα νοσοκομεία, ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε όλους τους χώρους συγκέντρωσης των πολιτών, παρωδία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα-λάστιχο του ΕΟΔΥ, δυσβάσταχτο για τα λαϊκά εισοδήματα κόστος για τα διαγνωστικά/προληπτικά τεστ, ανεπάρκεια των δημόσιων νοσοκομείων, που βρίσκονται σε ασφυξία με αστεία χρηματοδότηση και ελλιπή στελέχωση, τιμωρητικές αναστολές εργασίας των υγειονομικών, όργιο εργοδοτικών αυθαιρεσιών, σχολεία-υγειονομικές βόμβες, συνθέτουν τα αποτελέσματα της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, που ακόμη και τώρα δεν κάνει πίσω από τους σχεδιασμούς της, στο ίδιο πάντα πλαίσιο στήριξης των κερδοσκοπικών συμφερόντων και της πλήρους ιδιωτικοποίησης των πάντων.

 

Αυτή η κυβέρνηση και η πολιτική που εφαρμόζει-της πόλωσης, της στοχοποίησης κοινωνικών ομάδων, της μετατόπισης ευθυνών, της καταλήστευσης του λαϊκού εισοδήματος, της εργασιακής επισφάλειας, της πρωτοφανούς ακρίβειας και της περαιτέρω περιθωριοποίησης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, του αυταρχισμού, της καταστολής, της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και της περιστολής δικαιωμάτων και ελευθεριών μας- πρέπει να ανατραπούν από ένα ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 

  • Προστασία της λαϊκής υγείας με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας περίθαλψης και των εργαζομένων της με χρηματοδότηση, επιστροφή των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επαναλειτουργία δομών.

 

  • Ειδική πρόνοια στήριξης για ηλικιωμένους, απομακρυσμένες/μειονεκτικές περιοχές και ευπαθείς ομάδες.
  • Άμεση επίταξη και εθνικοποίηση των ιδιωτικών μονάδων υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Μαζικά, δωρεάν τεστ & μέσα προστασίας για όλους, σε όλους τους χώρους εργασίας και κοινωνικών συγκεντρώσεων, με αποκλειστικά κρατική ευθύνη και ανάληψη του κόστους από το κράτος.
  • Καραντίνα προληπτική, λόγω νόσησης/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων, περίθαλψης ανήλικων τέκνων ή στενά συγγενικών υπέργηρων προσώπων χωρίς επιβάρυνση της κανονικής άδειας των εργαζομένων. Καμία περικοπή στις αποδοχές εργαζομένων που απουσιάζουν λόγω νόσησης των παιδιών τους. Καμία επιστροφή εργαζομένου στην εργασία του ενόσω νοσεί.
  • Δωρεάν PCR τεστ και διανομή μασκών FFP2/KN95 χωρίς εξαιρέσεις.
  • Μέτρα αποσυμφόρησης ΜΜΜ, σχολείων και χώρων εργασίας. Αποτελεσματικό σύστημα ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ.
  • Αξιοπρεπή διαβίωση για όλο τον λαό. Οικονομική στήριξη ανέργων, εργαζομένων και των επαγγελματιών που πλήττονται από την πανδημία.
  • Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού για όλους.
  • Όχι στις ποινές και στα χαράτσια σε όσους επιλέγουν ελεύθερα να μην εμβολιαστούν. Να καταργηθεί το μηνιαίο χαράτσι των 100 ευρώ και κάθε άλλο μέτρο στοχοποίησης και ενοχοποίησής τους. Όχι στην υπόθαλψη ενός εμφυλίου των φτωχών. Κατάργηση των πατεντών και χτύπημα των κερδών των πολυεθνικών του φαρμάκου σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Όχι στην εκμετάλλευση της πανδημίας για τον περιορισμό των ελευθεριών, την καταπάτηση των δημοκρατικών κεκτημένων, των εργασιακών δικαιωμάτων και το χτύπημα των αγώνων μας.
  • Άμεσα και μεγάλης κλίμακας μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τη στεγαστική επισφάλεια. Απαγόρευση εξώσεων, πλειστηριασμών και διακοπών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Άμεση χάραξη ενιαίας στεγαστικής πολιτικής.
  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επίδομα ανεργίας ίσο με τον κατώτατο μισθό.

 

Όλοι στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις το επόμενο διάστημα. Ενώνουμε τις φωνές μας για να δώσουμε από κοινού τη μάχη αυτή.

«ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΓΕΝΑΡΗ, 12 μ.

 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ & ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

Το Δ.Σ. του ΠΣΕ ΟΓΑ

(ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ)

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις