Πονοκέφαλος οι εκκρεμείς συντάξεις: Βρέθηκαν σχεδόν 30.000 ξεχασμένες αιτήσεις!
Πονοκέφαλος οι εκκρεμείς συντάξεις: Βρέθηκαν σχεδόν 30.000 ξεχασμένες αιτήσεις!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της RealNews της Κυριακής, στον υπάρχοντα όγκο προστέθηκαν άλλες 29.984 αιτήσεις που ήταν ξεχασμένες και βρέθηκαν σε κούτες και συρτάρια σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα πρόκειται για περιπτώσει που αφορούν έγγραφα για έκδοση συντάξεων που χρονολογούνται ακόμα και από το... 2010(!), γεγονός που αποδεικνύει το γραφειοκρατικό μπάχαλο που επικρατεί εδώ και χρόνια στον ΕΦΚΑ.

Οι αιτήσεις αφορούν ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, νομικούς, μηχανικούς και γιατρούς.

Χατζηδάκης: Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ για τις συντάξεις 

Την ίδια ώρα ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης τόνισε το Σάββατο στο ΣΚΑΙ ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου στον ΕΦΚΑ θα έχουν κλείσει όλες τις εκκρεμείς συντάξεις από το 2018 και πριν, ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν κλείσει οι υποθέσεις που εκκρεμούν πριν το 2019.

Σημείωσε επίσης ότι έχει δοθεί το 97,5% των αναδρομικών. Ο κ .Χατζηδάκης έκανε γνωστό ότι την περασμένη χρονιά δοθήκαν 225 χιλ. εκκρεμείς συντάξεις, κάτι που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το 2019 είχαν δοθεί 123εις χιλιάδες ηρεμείς συντάξεις.

Ο υπουργός προανήγγειλε ότι τους επόμενους μήνες θα τεθούν σε εφαρμογή - μέσω του συστήματος Άτλας - η ψηφιακή έκδοση των συντάξεων αναπηρίας και η ψηφιακή έκδοση των συντάξεων μισθωτών ιδιωτικού τομέα

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν οι εκκρεμείς συντάξεις - Προαπαιτούμενο για την έξοδο από την εποπτεία

Η εκκαθάριση και η απονομή των εκκρεμών συντάξεων, οι οποίες υπερβαίνουν τις 130.000 αποτελούν αγκάθι και προαπαιτούμενο για την έξοδο της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας τον Ιούνιο του 2022.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί «κρυφό χρέος» της χώρας τις συντάξεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα και για τον λόγο αυτόν θέτει επιτακτικά την οριστική επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Tα τεχνικά κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν ξεκινήσει τον έλεγχο των στοιχείων, ενώ οι επαφές με τις ελληνικές αρχές θα αρχίσουν αύριο και θα πραγματοποιηθούν με τηλεδιασκέψεις εξαιτίας της πανδημίας.

Έτσι, το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει να επιταχύνει τους ρυθμούς απονομής των συντάξεων, θέτοντας ως χρονικό όριο οριστικής επίλυσης του προβλήματος το πρώτο εξάμηνο του έτους, ωστόσο ο στόχος θεωρείται πολύ φιλόδοξος και δυσεπίτευκτος καιγια τον επιπλέον λόγο ότι τους τελευταίους μήνες του 2021 εκδηλώθηκε κύμα αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις