Τί θα γίνει τελικά με τις συνδεδεμένες ενισχύσεις;
Τί θα γίνει τελικά με τις συνδεδεμένες ενισχύσεις;

Το σίριαλ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις δεν έχει τέλος και το τοπίο παραμένει θολό για το ποιες τελικά θα μείνουν ενεργές.

Το θέμα ξεκίνησε με το μαχαίρι που αποφάσισε αρχικά το ΥπΑΑΤ περιορίζοντας τις νέες συνδεδεμένες από 19 σε 8 με τη δυνατότητα να προστεθούν κατ΄επιλογήν του υπουργείου άλλες δύο προκειμένου να υπάρξει στοχευμένη ενίσχυση και εξοικονόμηση πόρων (117 εκ./έτος).

Οι σφοδρές αντιδράσεις που πυροδοτήθηκαν από την πλευρά των παραγωγών αλλά ακόμα και των ίδιων των βουλευτών των περιφερειών που θα έπληττε το εν λόγω μέτρο ανάγκασε την κυβέρνηση να υπαναχωρήσει υποκύπτοντας στο μεγάλο πολιτικό κόστος της απόφασης. Ωστόσο, φαίνεται πως λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο αφού η Κομισιόν απαιτεί τον περιορισμό των κλάδων αλλά και των κονδυλίων που θα διατεθούν στις πετσοκομμένες συνδεδεμένες αδιαφορώντας φυσικά για τις όποιες αντιδράσεις.

Επιπλέον ο επίτροπος Γεωργίας, κ. Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, ξεκαθάρισε ότι τα Στρατηγικά Σχέδια θα γίνονται αποδεκτά εφόσον προωθούν τη ανθρακοδεσμευτική γεωργία. Συνεπώς το Στρατηγικό Σχέδιο της Κυβέρνησης στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, παρά τον άρτιο και τεκμηριωμένο του χαρακτήρα, «πάει περίπατο» και θέλει αναμόρφωση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις