Μηνυτήρια αναφορά κατά του ΥΠΑΑΤ από τους βιντζοτρατάδες
Μηνυτήρια αναφορά κατά του ΥΠΑΑΤ από τους βιντζοτρατάδες

Ανακοίνωση της Εθνικής Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματιών Αλιέων «Η Μεσόγειος»

Την Πέμπτη, 21/1/2022, στα πλαίσια της από 29/9/2021 μηνυτήριας αναφοράς της Ένωσης μας που κατατέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, καταθέσαμε ενώπιον της Προέδρου του Β΄ Τμήματος του Πταισματοδικείου Πειραιώς, υπόμνημα και σχετικά έγγραφα.

Κατά τη διαδικασία ρωτηθήκαμε και προσδιορίσαμε τα πρόσωπα και τις περιστάσεις εκείνες που ευθύνονται για την απαγόρευση της λειτουργίας της βιντζότρατας, παρά το γεγονός ότι το Διαχειριστικό Σχέδιο που έχει σταλεί από την Ελληνική Κυβέρνηση, τον Ιανουάριο του 2021 στην αρμόδια ΕΕ, έχει ήδη εγκριθεί από αυτή.

Ακόμη καταθέσαμε αντίγραφα του συνόλου της αλληλογραφίας της ΕΕ προς την Διεύθυνση Αλιείας και εν γένει την Ελληνική Διοίκηση, που έχει ανταλλαγεί όλο αυτό το διάστημα και αποδεικνύει το παράνομο της συμπεριφοράς της σημερινής Κυβέρνησης σε βάρος της βιντζότρατας.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η εξέταση, των προσκομισθέντων στοιχείων, από τον αρμόδιο Εισαγγελέα και η συνέχιση της ποινικής προδικασίας σε βάρος των καταγγελλόμενων προσώπων, δηλαδή των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις