Χανιά: Οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους
Χανιά: Οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους

Στα Χανιά αγρότες του νομού πραγματοποίησαν συγκέντρωση και μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη. Άμεση καταβολή αποζημιώσεων λόγω των φυσικών φαινομένων, καθώς και αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, τα κυριότερα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Χανιά συμμετείχαν σε κινητοποίηση που οργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων τη Δευτέρα (31.01.2022). Ζήτησαν τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του εισοδήματός τους.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν με τα οχήματά τους στην είσοδο της πόλης στον κόμβο Μουρνιών και με μηχανοκίνητη πορεία σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων, κατευθύνθηκαν στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Η μείωση του κόστους παραγωγής και της ενέργειας, η επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει με τους δασικούς χάρτες, η άμεση καταβολή αποζημιώσεων για τους πληγέντες αγρότες λόγω των φυσικών φαινομένων, καθώς και η αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, ήταν τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Μανούσος Σταυριανουδάκης, δήλωσε ότι στα αιτήματά τους είναι και η επιδότηση από την κυβέρνηση ζωοτροφών και αγροεφοδίων για να μπορέσουν να συνεχίσουν να παράγουν προϊόντα.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση τοποθέτησαν συμβολικά τρεις κλούβες με αγροτικά προϊόντα στα σκαλιά του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας, ενώ παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Καλογερή.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις