Αγροτικές κινητοποιήσεις: Στήθηκε το πρώτο μπλόκο στην Νίκαια
Αγροτικές κινητοποιήσεις: Στήθηκε το πρώτο μπλόκο στην Νίκαια

Στον κόμβο της Νίκαιας, έξω από την Λάρισα, συγκεντρώνονται αγρότες στήνοντας το πρώτο μπλόκο.

Με κορναρίσματα έφτασαν τα πρώτα τρακτέρ στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα, σημαίνοντας την εκκίνηση της κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Οι συγκεκριμένοι αγρότες προέρχονται ως επί το πλείστον από περιοχές της Καρδίτσας ενώ νωρίτερα οι αγρότες είχαν μαζευτεί σε Πλατύκαμπο και Νίκαια.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν παρατάξει κλούβες επί της Εθνικής Οδού.

Οι δύο πλευρές έχουν μπει σε μια «διαπραγμάτευση» με τον αστυνομικό διευθυντή να ξεκαθαρίζει ότι η διέλευση στον αυτοκινητόδρομο θα μείνει ελεύθερη.

Το αυξημένο κόστος παραγωγής και οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα βγάζουν στους δρόμους του αγρότες, τόνισε στην ΕΡΤ σήμερα το πρωί της Παρασκευής ο Ρίζος Μαρούδας πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Ανέφερε ότι το πετρέλαιο έφτασε τα 1,60 ευρώ το λίτρο, το ηλεκτρικό ρεύμα έχει αυξηθεί πολύ με την “ρήτρα αναπροσαρμογής” και οι τιμές στα λιπάσματα έχουν διπλασιαστεί και σε κάποιες περιπτώσεις τριπλασιαστεί. Επίσης ανέφερε ότι οι αγρότες από τις φυσικές καταστροφές δεν αποζημιώνονται στο 100%.

 Κάλεσε τους αγρότες με τα τρακτέρ να βγουν στο δρόμο διότι έτσι έχουν καταφέρει να κερδίσουν αιτήματα και να πιέσουν για λύσεις.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις