Αγροτικές κινητοποιήσεις: Σε όλη την Ελλάδα
Αγροτικές κινητοποιήσεις: Σε όλη την Ελλάδα

Σε Θεσσαλία, ΑργολίδαΑιτωλοακαρνανία και Ήπειρο κτηνοτρόφοι και αγρότες προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν την ολοένα επιδεινούμενη εξαθλίωση του κλάδου τους.

Οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας βγήκαν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Χαλικίου λίγο έξω από το Αγρίνιο, όπως λένε, είναι η πρώτη από μία σειρά κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.

Ανοικτό παραμένει το μέτωπο των αγροτών παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για ενίσχυση του κλάδου με 170 εκατ. τις οποίες θεωρούν ανεπαρκείς. Σε θέση μάχης βρίσκονται και οι Ηπειρώτες.

Οι αγρότες στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Νίκαιας - σημείο αναφοράς των κινητοποιήσεων - προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ.

Στην Π.Ε Λάρισας, μπλόκα αγροτών έχουν στηθεί στην είσοδο του Τυρνάβου, στο Γερακάρι Αγιάς και στα Δελέρια.

Σε κινητοποίηση και ολιγόωρο αποκλεισμό του δρόμου από Μυκήνες προς Άργος και Ναύπλιο προχώρησαν χτες αγρότες- μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας.

Κινητοποιήσεις αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Βασίλη Δελησταμάτη. Στη συνάντηση κατατέθηκαν και συζητήθηκαν τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας.

Επίσης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Α.Μ.Θ. όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η κλιμάκωση του τρόπου διεκδίκησης με δυναμική κινητοποίηση Αγροτών και Κτηνοτρόφων στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, την Πέμπτη 10/02/2022 στις 12:00 στο κτήριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις