Οικονόμου: Και τον Φεβρουάριο 400 εκατ. ευρώ για επιδοτήσεις λογαριασμών ενέργειας
Οικονόμου: Και τον Φεβρουάριο 400 εκατ. ευρώ για επιδοτήσεις λογαριασμών ενέργειας

Το ποσό των 400 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η κυβέρνηση προκειμένου να επιδοτήσει τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για φυσικού αερίου των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, όπως προανήγγειλε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ένα ποσό που έχει ήδη διατεθεί και τον Ιανουάριο.

«Από τις αρχές 2020 η κυβέρνηση αντιμετωπίζει διεθνείς εξωγενείς κρίσεις. Πρόκειται για κοκτέιλ κρίσεων τις συνέπειες του οποίου καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν μπορεί να μηδενίσει», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου. «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μας εφαρμόζουμε στοχευμένα μέτρα προκειμένου οι ανατιμήσεις να έχουν το μικρότερο αποτύπωμα στα νοικοκυριά και επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

«Έχουν διατεθεί το τελευταίο τετράμηνο του 2021, 1 δισ. 350 εκατ. ευρώ για την επιδότηση λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις και στους αγρότες. Τον Ιανουάριο μόνο διατέθηκαν 400 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχο ποσό θα διατεθεί και τον Φεβρουάριο» είπε ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε ότι συνεχίζονται οι πολιτικές που στόχο έχουν την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις