Κικίλιας: Αυξημένες 30% οι προκρατήσεις τον Ιανουάριο σε σχέση με το 2019
Κικίλιας: Αυξημένες 30% οι προκρατήσεις τον Ιανουάριο σε σχέση με το 2019

Μιλώντας στον «ΣΚΑΙ 100,3», σημείωσε πως τον Ιανουάριο του 2022 οι κρατήσεις πακέτων για όλη την Ελλάδα ήταν κατά 30% αυξημένες συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2019. Μόνο η TUI, αντί για 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες, θα φέρει, κατά δήλωση του CEO της, 3 εκατομμύρια, ανέφερε. «Και η DER Touristik, ο δεύτερος tour operator στη Γερμανία, ανακοίνωσε αύξηση 20%, έως 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ μας ζητάει ειδικές συμφωνίες για Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2022, κάτι που σημαίνει ότι η στρατηγική μας για την επέκταση του τουριστικού προϊόντος είναι ρεαλιστική» υπογράμμισε.

«Συναντήθηκα με τον πρέσβη της Νορβηγίας. Η Ελλάδα είναι πρώτη σε προκρατήσεις στην Ευρώπη. Το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Σουηδίας προγραμματίζει 500.000 διαθέσιμες θέσεις για την Ελλάδα.

Η κρουαζιέρα έχει προβλεπόμενη αύξηση 118% για το λιμάνι του Πειραιά και 189% για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Με επισκέφθηκε χθες ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Τζέφρυ Πάιατ, για να ανακοινώσουμε μαζί ότι από τον Απρίλιο θα έχουμε 14 απευθείας πτήσεις αμερικανικών εταιρειών από την Αμερική προς την Ελλάδα και η πρώτη ξεκινάει 7 Μαρτίου» πρόσθεσε.

City break

Σύμφωνα με τον κ.Κικίλια, το city break είναι στόχος: «η δυνατότητα δηλαδή που θέλουμε να έχουν τα ξενοδοχεία μας, τα καταλύματά μας, να φέρνουν κόσμο Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Να τον φιλοξενούμε εδώ, να αφήνει το συνάλλαγμά του, να τρώει στα εστιατόριά μας, να πίνει ένα ποτό, να αγοράζει ένα ρούχο ή ένα σουβενίρ της πατρίδας μας, να αγοράζει κάτι από την πρωτογενή παραγωγή».

Όπως επισήμανε, «όλη αυτή τη βιομηχανία η οποία στηρίζει την ελληνική κοινωνία δεν τη βοηθάμε, αν πρώτα δεν έχουμε λύσει ένα βασικό κομμάτι το οποίο ταλανίζει εδώ και δεκαετίες την πρωτεύουσα: το ζήτημα της μικροεγκληματικότητας. Το συζήτησα χθες με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ανταποκρίθηκε. Δεσμεύτηκε για 50% αύξηση των πρόσθετων αστυνομικών στα αεροδρόμιά μας, στις brand τουριστικές περιοχές και στην Αθήνα».

Εθνικός στόχος που απαιτεί συστράτευση όλων ο Τουρισμός

Όπως συμπλήρωσε ο υπουργός, οι επενδύσεις στην τουρισμό και στις υποδομές δημιουργούν ποιοτικές θέσεις εργασίας και δίνουν τη δυνατότητα να ευημερήσει η μέση ελληνική οικογένεια, να μείνουν τα χρήματα από τον Τουρισμό στη χώρα, να ανακυκλωθούν στην ελληνική οικονομία και να δώσουν περαιτέρω ανάπτυξη και ευημερία στον πολίτη.

«Είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι συμπολίτες μας που ασχολούνται με τον Τουρισμό. Είτε άμεσα, είτε μέσω του εμπορίου, των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, των μεταφορών. Ο Τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Επιστρέφει μέρισμα απευθείας στην ελληνική οικονομία και άρα θα συνυπολογιστεί στο ισοστάθμισμα της πίεσης που δεχόμαστε από τις ενεργειακές κρίσεις και αυξήσεις στις τιμές. Αυτή είναι και η αγωνία του οικονομικού επιτελείου και σε αυτό προσπαθούμε να απαντήσουμε στο σύνολό μας ως κυβέρνηση.  

Ο Τουρισμός είναι για εμάς εθνικός στόχος, εθνική επιταγή. Δεν είναι ζήτημα κομματικό ή μικροπολιτικό. Αφορά όλους και απαιτεί τη συστράτευση όλων: ιδιωτικού τομέα, Δημοσίου και όλων των κομμάτων.

Παρακαλώ όλους, Περιφέρειες, Δήμους, ιδιωτικό τομέα, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εμπορικό κόσμο, να είμαστε έτοιμοι νωρίς την άνοιξη» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις