Τα Αμερικανόπουλα δοκιμάζουν σέσκουλα και μπρόκολα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ :«Φάε βρε παιδί μου, δοκίμασέ το δεν θα πάθεις τίποτα. Δοκίμασέ το  δεν θα σε φάει. Που ξέρεις, μπορεί να σ΄ αρέσει». Πόσες φορές έχετε επαναλάβει αυτήν την ατάκα στα παιδιά σας ή σας την έχουν πει οι δικοί σας γονείς;

 Το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας επιχειρεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας που ταλανίζει τα Αμερικανόπουλα με αλλαγές στον τρόπο διατροφής στο σχολείο. Το  πρόβλημα της παχυσαρκίας εξελίσσεται εντονότατο και στην Ελλάδα. Το 1 στα 4 Ελληνόπουλα σύμφωνα με έρευνα που είδε προχθές το φως της δημοσιότητας, είναι παχύσαρκο ή έχει παραπάνω κιλά από το κανονικό και Έλληνες καθηγητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας να γυμνάζονται και ν΄ αλλάξουν το πρόγραμμα διατροφής.

Το πιλοτικό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας προχωράει καλά σε σχολεία της Αμερικής και τα παιδιά έρχονται να κάνουν «γευσιγνωσίες», τρώγοντας φρέσκα λαχανικά, όσπρια, γιαούρτι ελληνικού τύπου κ.ά.

Έτσι, από κει που άκουγαν μόνο ή δεν είχαν ξαναδεί ποτέ τους ξαφνικά μαθαίνουν τι γεύση έχει το μπρόκολο, το κολοκύθι, το σέσκουλο κ.ά. Υπάρχουν προϊόντα τα οποία προέρχονται από τοπικές γεωργικές εκμεταλλεύσεις και έτσι ακόμη και τα παιδιά των μεγαλουπόλεων μαθαίνουν ότι το σπανάκι προτού μπει στην πίτα  ήταν… χορταρικό.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις