Ιταλικά μανιτάρια made in Poland

Σα να μην έφταναν τα ελληνικά «βαφτίσια» πέσαμε και στα διεθνή. Φρέσκα μανιτάρια «Ιταλίας», τα οποία είχαν φτάσει όμως από την Πολωνία εντόπισαν οι αρχές του Πειραιά.
Το περιστατικό συνέβη πριν λίγες μέρες, όταν συνεργεία ελεγκτών του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά στο πλαίσιο αιφνιδιαστικού ελέγχων,  πέρασαν κι από ένα κατάστημα στου Ρέντη, που η έδρα της εταιρίας ήταν στη Θεσσαλονίκη. Εκεί εντόπισαν 800 κιλά μανιταριών, προέλευσης Πολωνίας, που εδώ ανασυσκευάζονταν και βαφτίζονταν μετά δόξης και τιμής ιταλικά.
Οι  ελεγκτές πονηρεύτηκαν, ότι κάτι περίεργο συνέβαινε, όταν εντόπισαν δίπλα στον ψυκτικό θάλαμο της επιχείρησης πάγκο, με ζυγαριά, μηχάνημα τοποθέτησης πλαστικής διαφάνειας συσκευασίας και πλαστικά τελάρα με μανιτάρια 2 κιλών το καθένα, προέλευσης Πολωνίας, συνολικού βάρους 800 κιλών.
Όπως διαπίστωσαν η εταιρία είχε στήσει ολόκληρη πατέντα, ανασυσκευάζοντας σε μικρότερες συσκευασίες σε πλαστικούς δίσκους με αυτοκόλλητη ετικέτα «Η κουζίνα μας – φρέσκα μανιτάρια». Κι από δίπλα για να το σιγουρέψουν «Φρέσκα μανιτάρια Ιταλίας».
Μετά  βέβαια τους ελεγκτές, η επιχείρηση παραπέμπεται στην πρωτοβάθμια επιτροπή κυρώσεων για τα μαϊμού ιταλικά μανιτάρια.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις