Συνεδρίαση της Μικτής Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρέφειας

Υπό την προεδρία του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, κ. Ν. Μηταράκη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα 28 Νοεμβρίου στις 10.00 π.μ. στο Υπουργείο Ανάπτυξης, (Νίκης 5-7) η  7η συνεδρίαση της Μικτής Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρέφειας. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις θέσεις της Ελλάδας στην Υπουργική Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ινδονησία.

Στη Συντονιστική Επιτροπή Εξωστρέφειας η οποία έχει συσταθεί με απόφαση του Πρωθυπουργού, συμμετέχουν ως μέλη οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων: Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας,  Εξωτερικών, Οικονομικών, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και ο Γεν. Δ/ντης του Υπ. Μακεδονίας Θράκης.

Στις  11.30 θα συνεδριάσει η Ομάδα Υποστήριξης της Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρέφειας. Μέλη της Ομάδας Υποστήριξης έχουν οριστεί οι εκπρόσωποι των Οργανισμών: Invest in Greece, Ο.Π.Ε, Ο.Α.Ε.Π., του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχάνων (Σ.Ε.Β.), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (Σ.Ε.Β.Ε.) της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε.) και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών Κ.Ε.Π.Ε. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθούν η πορεία των εξαγωγών, ο νέος Οργανισμός Εξωστρέφειας και οι δράσεις για τη διευκόλυνση των εξαγωγικών διαδικασιών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις